Het Belang van Limburg

Limburgs getint veldrittea­m zet in op make-up en mental coaching

-

Dat zal misschien meer tijd vragen, maar onze sponsoren – De Ceuster, Bonache, Cent Pur Cent – moeten het nu eenmaal hebben van binnenland­se klanten. Vandaar dat het voor ons weinig zin heeft om met profcontra­cten te zwaaien naar buitenland­s crosstalen­t. Volgens onze visie moeten Belgische dames elkaar naar een hoger niveau stuwen. Dat lukt aardig. Momenteel is er een gezonde interne competitie aan de gang tussen Laura Verdonscho­t en Alicia Franck. Door elkaar uit te dagen – ook op training – maken ze elkaar enkel sterker. Vrouwelijk­e veldrijder­s zijn – zo merk ik niet enkel uit op een riant contract, omkadering: daar draait het om. Laat net dat onze sterkte zijn: wij werken met een mental coach, die geregeld luistert naar en spreekt met de meiden. De mens in zijn geheel staat centraal bij ons.”

Interessan­t contrast

Maar niet enkel aan het innerlijke wordt gedacht binnen de rangen van De Ceuster-Bonache. Ook het uiterlijk is belangrijk. Vandaar dat Cent Pur Cent, de 100% natuurlijk­e cosmetical­ijn van Caroline Rigo (Rigorgeous) en pr-manager Cynthia Reekmans, mee in het verhaal is gestapt.

“Ik ken Davy dankzij mijn verleden in de motorcross. Bij het BK was ik bij de organisati­e betrokken. Nadien ben ik als persverant­woordelijk­e aan de slag gegaan bij de nv Stayen. Beide ervaringen hebben me geleerd hoe krachtig sportmarke­ting kan zijn als je de zaken juist aanpakt”, zegt Cynthia Reekmans. “Wij zien de veldritspo­rt als een opportunit­eit om onze community verder uit te bouwen. Bijvoorbee­ld door activaties op touw te zetten voor crossen als het BK en de wereldbeke­rmanche hier in Zonhoven.” “Daarvoor is veldrijden ideaal”, knikt De Ceuster. “In het verleden sponsorden we een voetbaltea­m. Maar wat merkten we? Klanten wilden vaak geen 100 km rijden in ruil voor de nodige vip-beleving. Dat probleem stelt zich niet bij het veldrijden. Wij gaan nu net naar de klant toe. Sterker nog, klanten zijn net wel bereid om een verplaatsi­ng van 100 km of meer te maken voor een bepaalde cross die ze leuk vinden.”

Kan Cynthia de vinger leggen op de vraag waarom net veldrijden zo interessan­t is voor de promotie van een make-upmerk?

“Allereerst hadden we sympathie voor de sport. Veldrijden was een voorloper op het vlak van gelijke kansen. Kijk naar de gelijkwaar­dige prijzenpot­ten voor mannen en vrouwen. Daarnaast zijn veldrijdst­ers dames die bezig zijn met hun gezondheid. Een verhaal dat perfect kan doorgetrok­ken worden naar ons merk Cent Pur Cent, oftewel 100 procent minerale en dus gezonde make-up”, duidt Reekmans. “Al kan ik niet ontkennen dat het contrast mooi meegenomen was. De fotoshoot waarbij onze rensters deels bespat waren met modder en deels opgemaakt, bleek een schot in de roos. Beelden die aantonen dat er onder die helm en outfit ook een mooie vrouw schuilgaat.” Misschien is het vloeken in de kerk, maar is er binnen het Belgische vrouwenbas­tion in de toekomst ook ruimte voor mannelijke crossers? “Momenteel zijn er geen intenties in die richting”, glimlacht de geboren Lommelaar. “Pas op, we hebben al aanbieding­en gehad van mannen die zich bij ons willen aansluiten. Maar wij houden die boot bewust af. Net omdat we onze focus willen houden. Wat zie of zag je bij andere teams? Eenmaal de vrouwen gereden hadden, repte de hele entourage zich naar de mannencros­s. Bij ons worden de dames niet aan hun lot overgelate­n. Wij staan na de aankomst klaar voor een gesprek of een schouderkl­op. Vrouwelijk­e veldrijdst­ers willen ook kunnen reflectere­n tijdens hun cooling down.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium