Het Belang van Limburg

Nick Van Diest (19) treedt in voetsporen van vader Wim

- Jos Miscoria

PATRO - HEIST

ZATERDAG 20.00U Zijn vader Wim was prof en speelde met Lommel nog de bekerfinal­e, zelf maakte Nick Van Diest (19) vorig weekend zijn debuut bij eerstenati­onaler Patro. “Als de trainer me nodig heeft, sta ik klaar”, zegt de geboren Genkenaar voor de komst van zijn ex-club Heist.

“Mijn moeder en vader zijn allebei Limburgers”, zegt Van Diest, die nu in Aarschot woont. “Op m’n tweede zijn we verhuisd naar Vlaams-Brabant. We zijn nog één jaar teruggekee­rd naar Limburg, toen ik bij STVV voetbalde, les volgde aan de topsportsc­hool in Genk en in Hasselt woonde. In totaal heb ik dus drie jaar in Limburg gewoond (lacht).”

Maar je voetbalt nu wel weer in Limburg. Net toen je bij Heist voor het eerst op de bank zat, stapte je over naar Patro.

Van Diest: “Ik was zelf ook verrast door hun interesse. Ik heb van de U8 tot U14 bij STVV gespeeld, daarna volgden twee seizoenen bij Lierse en vervolgens Heist. Daar maakte ik afgelopen zomer de hele voorbereid­ing mee en zat er de laatste wedstrijd op de bank.

Toen Patro aanklopte en ik de kans kreeg om hier prof te worden, moest ik natuurlijk niet lang nadenken. De eerste maanden waren loodzwaar. De intensitei­t van de trainingen lag hier nog een stuk hoger. Maar nu voel ik wel dat die extra fysieke arbeid zijn vruchten afwerpt.”

Je maakte vorig weekend je debuut je Hoogstrate­n?

“Klopt. En ik ben erg dankbaar dat ik - door de blessure van Tom Pietermaat en de schorsing van Niels Verburgh - mijn kans kreeg. Ik heb zo goed mogelijk proberen uit te voeren wat de coach van me vroeg en denk wel dat dit tamelijk gelukt is. Met dank aan de ploegmaats, die me enorm goed begeleiden. Mijn vader volgt trouwens ook al mijn wedstrijde­n en geeft me nog altijd goede raad.”

Je leert ook nog letterlijk bij, want je studeert nog?

“Ik volg avondonder­wijs aan de PXL in Hasselt. De richting allround business. Dat valt wel goed te combineren met profvoetba­l. In tegenstell­ing tot het jaartje unief, dat ik voordien probeerde.”

Ferber en Dijkhuizen zijn geschorst, Pietermaat (knie) is out.

DE KERN: Amoah, Bamona, Belin, Bounou, Corstjens, Cuypers, Gueroui, Hamm, Kenne, Kis, Kokkinis, Milts, Renson, Sam Bruce, Terwingen, Valcke, Van Diest, Verburgh, Vandergeet­en, Verlinden. (jmi)

PATRO:

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Nick Van Diest, met papa Wim: “Hij geeft me nog altijd goede raad.”
FOTO KAREL HEMERIJCKX Nick Van Diest, met papa Wim: “Hij geeft me nog altijd goede raad.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium