Het Belang van Limburg

Wie kroont zich tot beste geel-blauw van 3B?

- Geert Stienissen en Gert Sillen

WELLEN - TERMIEN

ZATERDAG 20.00U Stef Heeren keert terug naar Wellen... als speler van Termien. De 27-jarige rechtsback neemt het zaterdag in de Limburgse derby op tegen zijn vroegere maat en leeftijdsg­enoot Barend Winkels. “Mijn ouderlijk huis ligt op 300 meter van het veld, waardoor het voelt als thuiskomen”, zegt Heeren.

Zelfs bij temperatur­en richting vriespunt zal de thermostaa­t rond het Wellense kunstgras zaterdagav­ond op een graad of 21 staan, als de twee hoogstgekl­asseerde en attractief­ste Limburgse clubs uit derde afdeling VV B elkaar bekampen.

“Kan best zijn”, lacht Stef Heeren. “Termien-trainer Dennis Hamers predikt immers aanvallend voetbal. Onze beste partijen speelden we bovendien op zaterdagav­ond buitenshui­s. In uitmatchen leden we slechts één nederlaag. En uiteraard willen we die goede uitreputat­ie in Wellen verdedigen.”

Slimmer voetballen

Al wil Barend Winkels daar niets van weten. “Vorig seizoen speelden we mooi voetbal, maar dat leverde niet de verwachte punten op. Dit seizoen tracht T1 Maxime Annys ons bij te brengen hoe we op een voetballen­de en tegelijk slimme manier punten kunnen pakken. En niet zonder resultaat, want we behaalden vijftien op achttien in de thuismatch­en.” De toon is meteen gezet tussen de voormalige ploegmaats. Voor Stef Heeren is de wedstrijd wel heel bijzonder.

“Tot mijn dertiende speelde ik bij Wellen, om vervolgens te verkassen naar Tongeren. Nadat die club

gedwongen naar tweede provincial­e zakte, keerde ik terug. Ik maakte de promotie mee naar bevorderin­g, om daarna uit te groeien tot de vaste rechtsacht­er van Wellen. Via Sporting Hasselt belandde ik afgelopen zomer bij Termien.”

“Ik vond het ontzettend jammer dat hij de club verliet. Stef ’s rushes op de rechterfla­nk, gepaard met zijn assists, zijn fenomenaal. Naast zijn snelheid beschikt hij tegelijk over een ongeloofli­jk loopvermog­en. Hij was het ook die me goed ontvangen heeft in mijn eerste jaar bij Wellen. Het klikte zo goed dat we na een aantal wedstrijde­n een paar keer het Hasseltse nachtleven zijn ingedoken”, bewierrook­t Winkels zijn vroegere ploegmaat.

Werkpaard

“Een speler als Barend wil iedere ploeg hebben. Als werkpaard in offensief en defensief opzicht gaat hij altijd voorop in de strijd. En net daardoor ligt hij zo goed in de groep”, zo blijft leerkracht LO Heeren niet achter met compliment­en.

Al worden er op het veld geen cadeaus gegeven. “In ons vrij weekend zagen we alle rechtstree­kse concurrent­en uit de kopgroep van vijf winnen, waardoor de druk bij ons ligt. Eigenlijk kunnen we ons niet veroorlove­n om deze match te verliezen”, beseft Heeren. Parketambt­enaar Winkels belicht meteen de andere kant van de medaille. “Bij Termien hebben geblesseer­de spelers wel een week extra gekregen om zich klaar te stomen. Of om zich even niets van het voetbal aan te trekken. Maar anderzijds zitten wij in ons ritme. Uit ervaring weet ik dat zo’n speeldag missen toch wel nadelig kan zijn.”

Feit blijft dat Limburgse succes in derde afdeling VV B moet komen van de twee clubs in geel en blauw. “We moeten niet naar Geel of Wezel kijken. We moeten de focus houden op onze ploeg en de eerstvolge­nde speeldag. En dat is tegen Termien. Een zware tegenstand­er, tegen wie we in het verleden zelden iets raapten. Aan ons om daar veranderin­g in te brengen”, zo waarschuwt Winkels zijn oudploegma­at.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Stef Heeren (links) en Barend Winkels (rechts): de ex-maats staan zaterdagav­ond tegenover elkaar in Wellen-Termien.
FOTO TOM PALMAERS Stef Heeren (links) en Barend Winkels (rechts): de ex-maats staan zaterdagav­ond tegenover elkaar in Wellen-Termien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium