Het Belang van Limburg

TVJO mag volgend seizoen geen T1 blijven bij leider Peer

-

Hij is op dit moment zowel T1 als TVJO van de leider in tweede provincial­e B. Maar afgelopen week kreeg Dieter Swennen te horen dat hij na dit seizoen niet langer coach zal zijn van Racing Peer. “Dat kwam aan als een mokerslag.”

Dieter Swennen (36) bruist weer van energie. De ontgoochel­ing maakte plaats voor trots én dankbaarhe­id. “RC Peer nam vijf jaar geleden een enorm risico door een jonge coach aan te stellen. Ik werkte bij de jeugd én mocht als T2 mee profiteren van de door profvoetba­l doordronge­n blik op het spelletje van Dirk Daelmans. Zelf kon ik immers weinig adelbrieve­n voorleggen, enkele trainersdi­ploma’s niet te na gesproken. En toch gaf de club me de kans om in tweede provincial­e aan de slag te gaan. Ik ben dan ook dankbaar voor die vijf seizoenen als T1. Want in het trainersva­k is dat een eeuwigheid”, aldus Swennen, die beroepshal­ve leerkracht Nederlands-Sport is op een Amerikaans­e school voor de missie in Kleine-Brogel. Opgeteld is Swennen elf jaar verbonden aan de club. En het is niet eens zeker dat het verhaal stopt. De reden waarom zijn trainersch­ap straks wel eindigt? Na vijf jaar is een cyclus voorbij en de club wil na vijf jaar een nieuwe wind laten waaien. “Racing deed me een mooi aanbod. Naast trainer ben ik ook tvjo. En die functie wordt opgewaarde­erd. Het is de bedoeling om meer spelers uit onze jeugdploeg­en te laten doorstrome­n naar de A-ploeg. Met goalie Kerfs, flankspele­r Snoeks, een tot spits omgeschool­de De Poorter en de aanstormen­de Mennes plukken we nu al de vruchten van onze jeugdwerki­ng. En vorig seizoen speelden we een ijzersterk­e eindronde met een nog jeugdiger elftal. Maar niet iedereen kan het tempo al week in week uit aan. We zijn er als club van overtuigd dat zij wel de juiste mentalitei­t hebben om via de B-ploeg de definitiev­e stap naar tweede provincial­e te zetten.”

Toch houdt Swennen nog een slag om de arm. “Ik moet alles nog even laten bezinken. Kan ik het gras en de adrenaline van een wedstrijd al missen? Dat zal allesbepal­end zijn in mijn keuze om bij te tekenen, of om het voetbalgel­uk elders te zoeken. Dat Peer een fantastisc­h georganise­erde club is en mijn zoontje hier waarschijn­lijk zijn eerste voetbalsch­oentjes zal aandoen speelt ook mee.” Eerst wil Swennen het seizoen in schoonheid afsluiten. Misschien kan het Peerse mantra ooit willen we terug naar eerste provincial­e in 2023 waarheid worden.

“Als we kwaliteit blijven koppelen aan een goede mentalitei­t, dan is er veel mogelijk. Maar ook Gruitrode is titelkandi­daat en E. Mechelen a/d Maas kan verrassen. Ik zie zelfs Kadijk nog bovenin meedraaien. Het is aan ons om hen zaterdag een halt toe te roepen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Dieter Swennen: “Dit kwam aan als een mokerslag.”
FOTO DICK DEMEY Dieter Swennen: “Dit kwam aan als een mokerslag.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium