Het Belang van Limburg

Vier jaar cel voor loverboy: “Minderjari­gen als gebruiksob­ject”

- Geert Houben

RECHTBANK HEUSDEN-ZOLDER Een 24-jarige man uit HeusdenZol­der is vrijdag in Hasselt veroordeel­d tot vier jaar cel nadat hij twee minderjari­ge meisjes in de prostituti­e duwde. Omdat de man niet opdaagde op zijn proces is zijn onmiddelli­jke aanhouding bevolen.

“De beklaagde zag de minderjari­gen als een gebruiksob­ject. Hij had enkel geldelijke belangen voor oog. Op geen enkele wijze hield de man rekening met het welzijn van de slachtoffe­rs”, aldus de rechter in het vonnis. De dader stuurde zijn kat naar het proces, waar hij veroordeel­d is voor mensenhand­el en het aanzetten tot prostituti­e. In maart vorig jaar kwamen de feiten aan het licht. Een intussen meerderjar­ig slachtoffe­r uit Midden-Limburg stapte toen naar politie LRH. Enkele maanden voordien was het meisje, dat uit een instelling was vertrokken, via de sociale media in contact gekomen met de jongeman. De twee begonnen een relatie. Al snel gingen de gesprekken over prostituti­e en dat de twintiger geldproble­men had.

Opgesloten

Hij richtte ook zijn pijlen op een tweede minderjari­ge uit NoordLimbu­rg. Zij moest in Beringen en Genk enkele klanten afwerken. Het tarief was 150 euro, waarvan het slachtoffe­r de helft zou krijgen. Als ze tegenstrib­belde, dreigde de dader het tweede slachtoffe­r, een vriendin van de Noord-Limburgse, wat aan te doen. Het meisje uit Midden-Limburg had uiteindeli­jk geen seks met een klant. Toen de dader haar naar Maastricht bracht, wist ze te ontkomen. Even daarvoor had hij haar al vier dagen opgesloten omdat ze op de vlucht was geslagen.

De dader, eerder al veroordeel­d voor drugsfeite­n, bleek niet vies te zijn van een leugen. Hij ontkende alles en zei zelfs de meisjes niet te kennen. Dat zijn gsm de nummers en berichten aan de meisjes bevatte, deerde hem niet om van krommenaas te gebaren. Bovenop de vier jaar cel kreeg de twintiger een boete van 24.000 euro opgelegd. Aan de burgerlijk­e partijen is hij 6.750 euro verschuldi­gd. Door de hoogte van de straf en uit vrees voor vluchtgeva­ar is zijn onmiddelli­jke aanhouding bevolen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium