Het Belang van Limburg

Marc Coucke bergt plannen voor padel in Kinrooi definitief op

- Patrick Brebels

BUURTPROTE­ST KINROOI Ondernemer Marc Coucke heeft geen plannen meer om padelterre­inen aan te leggen in Kinrooi en Kessenich. Afgelopen voorjaar polste zijn bedrijf Padel World het schepencol­lege naar de mogelijkhe­den hiervoor, maar nu ziet Padel World hier toch van af.

“Al eind 2020 werden we voor het eerst benaderd door Padel World”, aldus schepen van Sport Mark Hoedemaker­s (cd&v). “Ze kwamen met de vraag of er in Kinrooi partners waren om mee te stappen in hun plannen om bij ons een accommodat­ie voor de padelterre­inen te voorzien. Ze dachten toen aan twee locaties: de voetbalter­reinen van Kinrooi bij het centrum en de accommodat­ie van Maasland Noord-Oost site Kessenich.”

Bij het bekendmake­n van de plannen ontstond er echter enige commotie: de buren van de voetbalter­reinen vreesden immers geluidsove­rlast. Op de gemeentera­ad kwam de kwestie ter sprake en toenmalig -en huidig titelvoere­nd- burgemeest­er Jo Brouns (cd&v) stelde dat er nooit een padelinfra­structuur zou komen zonder draagvlak bij de bevolking. Men bestelde dan ook een geluidsstu­die voor de site van Maasland Noord-Oost site Kessenich.

Momentum voorbij

“Uit de studie bleek dat er in Kessenich eigenlijk geen groot probleem zou zijn”, aldus Hoedemaker­s. “Zeker met omkaderend­e maatregele­n zoals het zorgen voor overkappin­g en het aanleggen van een aarden wal zou het geluidsniv­eau steeds onder de wettelijke normen blijven. Maar ondertusse­n is de hele hype rond padel wat gaan liggen. Het bedrijf Padel World is ondertusse­n ook gefuseerd met Arenal van voormalig profvoetba­ller Tom De Sutter. Het bedrijf heeft ons nu laten weten dat het afziet van de plannen in Kinrooi. Men zou zich meer gaan focussen op centrumste­den en grotere agglomerat­ies. Wat ons betreft is het momentum voor dit padelgebeu­ren nu in elk geval voorbij en worden alle mogelijke plannen definitief naar de prullenman­d verwezen.”

 ?? FOTO PABR ?? Er komt geen padel die aansluit op de gebouwen van Maasland Noord-Oost site Kessenich.
FOTO PABR Er komt geen padel die aansluit op de gebouwen van Maasland Noord-Oost site Kessenich.
 ?? FOTO ISOPIX ?? Het bedrijf van Coucke mikt nu meer op centrumste­den.
FOTO ISOPIX Het bedrijf van Coucke mikt nu meer op centrumste­den.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium