Het Belang van Limburg

Jeffrey wandelt van Parijs naar Brussel voor 4-jarige Illo

- Gunter Willekens

HAM BERINGEN/HAM Jeffrey Houtmeyers wandelt van Parijs naar Brussel voor Illo, een vierjarige jongen die niet zonder hulpmiddel­en wandelen kan.

Jeffrey (31, Beringen) is een man met een missie. Hij postte afgelopen weekend een video op Facebook waarin hij zijn uitdagende tocht aankondigt. “Ik wil mensen stimuleren om aan sport te doen. Ik weet hoe belangrijk dat is. Een jaar geleden had ik het met mijn lichaam gehad. Ik woog 160 kilo. Mijn ouders waren in 2015 gestorven, in een paar maanden tijd, allebei door kanker. Ik was pas 23 en dat heeft er zwaar bij me ingehakt. Ik heb me toen laten gaan.” “Ik ben magazijnie­r bij Bouwmateri­alen Wijckmans in Ham. Dan moet je iets kunnen verzetten, en dat lukte me minder en minder. Ik hou ook van televisiep­rogramma’s als Tom Testostero­n. En toen ik Waes een keer bezig zag, wist ik wat ik moest doen. Ik startte een dieet en een goede maat hielp me fysiek op de goede weg. Na het overlijden van mijn ouders had ik wandelen ontdekt om de negativite­it in me kwijt te geraken. Door mijn toenemende gewicht kon ik geen lange afstanden doen. Eén kilometer, dat was méér dan ver genoeg. Mijn coach liet me m’n grenzen verleggen. Ik kwam aan vijf kilometer. Dan tien. Twintig….” Jeffrey kreeg de smaak te pakken. Hij wandelde de 60 kilometer van Mol en veroverde de Mont Ventoux en de Grand Ballon in de Vogezen.

“Mijn doel nu is het goede doel. Tussen Kerst en Nieuwjaar wandel ik voor Illo, van Parijs naar Brussel. Illo is 4 jaar en woont in Ham. Door een aangeboren aandoening kan hij niet stappen zonder hulpmiddel­en. Hij krijgt therapie, maar die is heel duur. Ik zet een crowdfundi­ng op, zodat mensen Illo via mij kunnen steunen.” De afstand tussen de Eiffeltore­n en het Atomium bedraagt zo’n 325 kilometer. “Het wordt een duathlon, de ene dag wandelen en dan een dag fietsen.”

→ www.facebook.com/SamenSterk­MetIllo

 ?? FOTO RR ?? Illo (4) kan niet zonder hulpstukke­n wandelen.
FOTO RR Illo (4) kan niet zonder hulpstukke­n wandelen.
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ??
FOTO RAYMOND LEMMENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium