Het Belang van Limburg

Gepensione­erd mijnwerker (88) verongeluk­t vlakbij zijn woning

-

De 88-jarige François Volders uit Lummen is zaterdagvo­ormiddag verongeluk­t in de Blanklaars­traat. De fietser werd er opgeschept door een bestelwage­n.

Het gevaarlijk­e kruispunt De Zwarte Ring werd enkele maanden geleden nog volledig heraangele­gd. François Volders (88) woonde samen met zijn echtgenote Marie Schrijvers vlakbij de nieuwe rotonde aan de Meldertseb­aan. Het laatste gedeelte van de N725 in de omgeving van zijn huis

wordt binnenkort heringeric­ht.

Eerste zorgen

François reed zaterdagoc­htend, even na 8 uur, met zijn elektrisch­e fiets op het fietspad op diezelfde gewestweg in de richting van Tessenderl­o. Net voorbij de voormalige taverne, dancing en feestzaal Violet wilde de man uit Meldert de Baanhuisst­raat inrijden. Daar werd hij gegrepen door een zwarte bestelwage­n. De thuisverpl­eegster die aan het stuur zat, diende de eerste zorgen toe en even later arriveerde­n de hulpdienst­en. De man uit Meldert werd overgebrac­ht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij.

Tuincentru­m

Buurman Chris Lieten vernam het droevige nieuws. “Swa was heel actief. Hij en zijn echtgenote Marie reden heel veel met de fiets. Hij was mijnwerker die na zijn pensioen de eerste werkman van het tuincentru­m van mijn vader Maurice werd. Mijn buurman was erg handig en we babbelden regelmatig met elkaar. Een tijdje geleden had hij COVID. Hij is heel ziek geweest, maar hij spartelde er door. Mijn zus vertelde me het droevige nieuws voormiddag en dat was wel even schrikken. Swa en Marie hebben drie zonen en een dochter. Drie kinderen wonen in de buurt, eentje in Tervuren”, aldus Chris Lieten.

Verkeersde­skundige

Na het ongeval werd de gewestweg door de politie urenlang afgesloten omdat een verkeersde­skundige de omstandigh­eden van het ongeval moest onderzoeke­n. Heel wat automobili­sten moesten rechtsomke­er maken en een alternatie­ve weg zoeken. Om 11.30 uur werd de bestelwage­n getakeld en daarna werd de weg vrijgegeve­n.

 ?? FOTO KLU ?? Het noodlottig­e ongeval gebeurde op een paar honderd meter van de woning van het slachtoffe­r.
FOTO KLU Het noodlottig­e ongeval gebeurde op een paar honderd meter van de woning van het slachtoffe­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium