Het Belang van Limburg

… maar Van der Poel is klasse apart

-

Zaterdag zijn knie gestoten in Boom, één dag later ‘outstandin­g’ in Antwerpen. Mathieu van der Poel stond “stram en stijf” aan de start, maar reed al in de tweede ronde iedereen uit het wiel.

Was het de aanwezighe­id van Wout van Aert, de onzekerhei­d over zijn knie, of wilde hij met mama Corinne naar de match Frankrijk-Polen kijken? Mathieu van der Poel had aan de boorden van de Schelde in ieder geval haast. Hij reed weg van de rest in de tweede ronde en maakte vooral met een verschroei­ende vierde ronde het verschil. Gevraagd naar zijn drijfveren haalde Van der Poel de schouders op: “Ik heb in mijn eerste twee crossen precies hetzelfde geprobeerd, alleen ben ik deze keer niet gevallen. Dat is het enige verschil.” Valpartije­n zijn inderdaad de rode draad bij de competitie­start van de Nederlande­r. Bij zijn debuut in Hulst ging Van der Poel ondanks zijn zege een paar keer tegen de grond en zaterdag in Boom viel hij met zijn knie hard op de kasseien. Van der Poel kon uitrijden, maar had zich flink bezeerd. Vanuit woonplaats Schoten kwam hij gisteren ook met de fiets naar de start aan Linkeroeve­r “omdat fietsen de knie soepel maakte.” Tijdens de wedstrijd voelde Van der Poel uiteindeli­jk “al bij al weinig last.”

Zelf was hij vooral opgetogen over het technische niveau dat hij haalde doorheen de cross. “Foutloos”, zei Van der Poel, die het net daarom jammer vindt dat hij nu met de ploeg op stage vertrekt naar Benicassim. “Ik begin het crossgevoe­l net terug te krijgen en moet er nu al opnieuw uit. Jammer, maar het hoort erbij. Ik wil een basis leggen voor het voorjaar dus we gaan ons aan het plan houden.” Pas op 17 december in Val di Sole keert Van der Poel terug. “Die kerstperio­de wordt druk”, zo besluit hij. “Maar er gaan mooie duels volgen. Wout was vandaag al goed in zijn eerste cross. Hij zal alleen maar beter worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium