Het Belang van Limburg

An verwacht …

-

Technisch reed Van Aert een prima eerste cross. Eén keer ging hij spectacula­ir tegen de grond op de balkjes, maar dat was vooral een kwestie van focus, vond hij: “Dom van mezelf, ik was niet super gefocust, miste de eerste balk en daarna ging het mis.”

Verder waren er relatief weinig foutjes en zeker de passages in het zand verteerde Van Aert goed. In de derde ronde kon hij op de lange zandstrook inlopen op Van der Poel, al kon hij daar als achtervolg­er ook wel profiteren van het spoor dat de Nederlande­r voordien had getrokken. “Maar al bij al moet je zeggen dat Wout het technisch heel erg goed heeft gedaan”, aldus Jan Boven. Overigens: op het einde van de maand staat Van Aert voor een ‘technische uitdaging’ van een heel andere orde. Jumbo-Visma stapt per 1 januari voor zijn ‘groepsets’ over van leverancie­r Shimano naar Sram. Een grote veranderin­g, die in de praktijk betekent dat Van Aert op een heel andere manier zal moeten op- en afschakele­n. De aanpassing is dermate groot dat het één van de redenen was om de cross in Baal op 1 januari niet te rijden, kwestie van wat meer tijd te hebben om het nieuwe systeem in de vingers te krijgen. “Het wordt sowieso wennen”, aldus Van Aert. “In je hoofd is het een makkelijke aanpassing en op training gaat dat prima lukken, maar tijdens een cross, in het heetst van de strijd, is het nog iets anders. Gelukkig heb ik een prima ploeg, die me kan helpen bij de overstap.”

Met het oog op het BK veldrijden, dat over ruim een maand plaatsvind­t in Lokeren, lieten een zestal Limburgse veldrijder­s hoopgevend­e resultaten noteren in de Antwerpse Scheldecro­ss. Zo kliefde Laura Verdonscho­t (26) bij de dames elite door het Antwerpse zand naar een knappe achtste plaats. De pas 17-jarige Fleur Moors reed eveneens tussen de elites en beloften mee. De Bocholtse legde als vierde landgenote beslag op stek 18. Bij de dames junioren toonde Anna Vanderaerd­en zich. De dochter van oud-prof Gert eindigde op plaats acht. Een resultaat dat ook Neo Tielens neerzette bij de heren junioren. Yoren Vanhoudt en Zander Tielens finishten respectiev­elijk als tiende en elfde in de Scheldecro­ss.(roro)

 ?? FOTO BELGA ?? Het podium van de Wereldbeke­rmanche in Antwerpen: Wout van Aert en Michael Vanthouren­hout staan aan weerszijde­n van winnaar Mathieu van der Poel.
FOTO BELGA Het podium van de Wereldbeke­rmanche in Antwerpen: Wout van Aert en Michael Vanthouren­hout staan aan weerszijde­n van winnaar Mathieu van der Poel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium