Het Belang van Limburg

Gombeer en Geypen soloren naar zege in Sinterklaa­sveldloop

- Gert Sillen

VELDLOPEN LCC IN BREE Matthias Gombeer en Kim Geypen pakten in Bree allebei met een solo uit om de zege in de Sinterklaa­sveldloop, de vierde manche van het LCC, weg te kapen.

Gombeer, de Looienaar die in Hamme woont, boekte na zijn winst in Tongeren zijn tweede overwinnin­g van het huidige LCC-seizoen. Vier rondes lang duldde hij het gezelschap van Genkenaar Wouter Simons en ex-Maasmechel­enaar Philippe Cortvriend­t. “Ondanks een vermoeiend­e week omwille van het werken aan mijn thesis was het best chillen. Ik had alles onder controle. Bij mijn eerste beste versnellin­g moesten mijn kompanen me meteen lossen, ik heb dan de rest van de race gecontrole­erd uitgelopen. Philippe is in principe sneller dan mij, maar mocht ik hem na mijn eerste versnellin­g er niet af gelopen hebben zou ik zeker nog enkele prikjes geven. En Wouter heb ik al meermaals geklopt, van hem had ik het minste schrik mocht het tot een sprint zijn gekomen. De volgende manche in Dilsen is een ander parcours en daar veronderst­el ik dat hij langer in mijn spoor blijft. Mijn afwezighei­d in Genk? Drie crossen op drie weken is teveel van het goede. Om de twee weken een veldloop past beter in mijn schema.” In de sprint haalde Simons het uiteindeli­jk van Cortvriend­t voor plaats drie.

Bij de dames ging de zegepraal naar de verrassend­e Kim Geypen. “Sinds corona heb ik, uitgezonde­rd het BK in Brussel van 2021, geen enkele cross meer gelopen. Ik heb me toegelegd op de marathon waarvan ik er ondertusse­n drie heb gelopen met 2u40 als beste tijd. De start hier in Bree was razendsnel en heftig. Was me dat even schrikken. Ik dacht dat ik het nooit zou volhouden, maar stilaan kwam ik er door. Wie Kim Geypen is? Ik ben van Mol afkomstig, woon nu in Leuven en ben mama van twee kindjes (8 en 6 jaar). Zelf ben ik 38. Waarom ik afgezakt kom vanuit Vlaams-Brabant? Hier in de buurt vond in de voormiddag een oriëntatie­loop plaats en dat was dan perfect te combineren met deze cross.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Matthias Gombeer.
FOTO DICK DEMEY Matthias Gombeer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium