Het Belang van Limburg

VOLLEYBAL “Mits topdag kan het nog”

- Lars Aussems

ROESELARE - MAASEIK 3-0 HALVE FINALE

BEKER VAN BELGIË (HEEN)

De heenmatch van de halve finale in de Beker van België draaide voor Maaseik uit op een sisser. De Maaslander­s bleken zaterdag opnieuw een maatje te klein voor grote rivaal Roeselare: 3-0. “Ze staan momenteel verder. Punt.”

Na de zege woensdag in Zwitserlan­d (CEV) zakte Maaseik met vertrouwen af naar West-Vlaanderen. Dat kreeg zaterdag al heel snel een flinke knauw na een Roeselaars­e kanonstart: 8-3. “Dan weet je al dat het heel moeilijk wordt”, baalde hoekaanval­ler Adam Bartos achteraf. “We starten dit seizoen vaak te zwak. Hoogtijd om een oplossing te vinden.”

Maaseik bleek te onzuiver, in zowel aanval als vanop de servicelij­n. Het verschil met de machine aan de overkant was groot. De thuisploeg viseerde en torpedeerd­e libero Ottevanger quasi de volledige partij, terwijl setter D’Hulst in Tammearu, Fasteland, Coolman en Koukartsev vlotte afwerkers vond. Knack maakte amper fouten en Greenyard merkte al snel dat Roeselare niet Amriswil is. Over 20-11 maakte Fasteland er 25-16 van. Even slikken voor Greenyard, dat zich nadien wel herpakte. Het speelde mee met de thuisploeg. De foutenlast werd verlaagd en het trio Bartos-Reggers-Protopsalt­is begon soepeler te draaien. Tot aan money time had Greenyard zowel in set twee als drie kansen, maar Koukartsev, gesteund door een goede Verhannema­n, was ontketend (2-0). Toen Tammearu in het slot van set drie twee aces uit zijn mouw schudde, knalde Knack in één ruk naar 23-18 en uiteindeli­jk 3-0.

Straf hoe Roeselare erin slaagde een versnellin­g hoger te schakelen op de cruciale momenten. “Wij lieten wat kansjes liggen en zij toonden net die extra kwaliteit wanneer het moest. Knack is momenteel een machine, die wij onvoldoend­e in de fout hebben kunnen dwingen”, aldus Bartos.

Sportpalei­s ver weg

Maaseik is dit seizoen voorlopig een maatje te klein voor haar rivaal. “Dat moeten we niet onder stoelen of banken steken. Maar we zullen nog groeien. We troffen Knack dit seizoen al twee keer in hun eigen hal. Benieuwd hoe ze voor de dag komen in Maaseik.” Binnen amper twee weken volgt de terugmatch in de Steengoed Arena. Gezien het niveauvers­chil lijkt het Sportpalei­s ver weg voor Maaseik. “Veel verbeteren op speltechni­sch vlak kan je niet op twee weken”, weet Bartos. “Wel op het vlak van grinta, die kan de doorslag geven. Eén match winnen met 3-1 of 3-0 plus de golden set en we zijn door. Mits een absolute topdag kan het nog”, besluit de Tsjech strijdvaar­dig.

SETS: 25-16, 25-22, 25-21.

ROESELARE: D’Hulst, Tammearu (14), Verhannema­n (7), Coolman (8), Koukartsev (21), libero: Deroey, Fasteland (4). Vielen in: Depovere, Ahyi. MAASEIK: Vanker, Bartos (12), Protopsalt­is (12), Fornés (3), Reggers (14), libero: Ottevanger, Treial (7). Vielen in: Cox.

 ?? FOTO VDB ?? De heenmatch van de halve finale in de Beker van België draaide voor Maaseik uit op een sisser.
FOTO VDB De heenmatch van de halve finale in de Beker van België draaide voor Maaseik uit op een sisser.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium