Het Belang van Limburg

Sterke receptie zet Alken op weg naar 18 op 18

- Rob Kwanten

VOLLEYBAL NATIONALE 2 DAMES A Alken mag zich voorlopig de ploeg van de provincie noemen. Jeval pakte, vooral met dank aan een sterke receptieli­jn, verdiend de drie punten op het veld van Stalvoc Beverlo en klimt daardoor naar de vierde stek achter het Waals trio Limal-Namen-Waremme.

De ervaring heeft het dus gehaald van de jeugd. In sets één en twee had Alken de touwtjes stevig in handen. Henkens, Demulder en Peeters kweten zich in receptie uitstekend van hun taak. Setter Happart kon daardoor middens Sneyers en Goral

gepast in stelling brengen. Pas in set drie kon een beter serverend Stalvoc een vuist maken via Timmermans en Claes, die plots vlot de weg voorbij het bezoekende blok vonden. Alken panikeerde niet en stoomde in de vierde beurt over 5-8 en 15-21 door naar 17-25winst.

“Ik heb wat geschoven in mijn opstelling, omdat Beverlo over flink wat opslagpowe­r beschikt”, aldus Jeval-coach Hans Minten. “Ik wilde mijn receptieli­jn zo sterk mogelijk maken. Die ingreep heeft duidelijk gerendeerd, getuige de 14 punten van Sneyers en de 12 punten van Goral in het midden. In set drie kenden we een terugval, omdat onze blokkering het liet afweten, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we naar een tiebreak zouden gaan. Ik denk dat we de volledige wedstrijd de touwtjes in handen hadden.” Voor Alken was het de zesde driepunter op rij. Volgende week staat er met de komst van Helchteren een nieuwe derby op de agenda. “Op papier is dat een haalbare kaart. Maar met Lara Vriens heeft Helchteren wel een zeer getalentee­rde opposite in de rangen”, geeft Minten nog mee.

SETS: 18-25, 19-25, 25-19, 17-25.

BEVERLO: Claes 14, Bijnens 6, Bonnen 1, Duijsters 4, Deckers 5, Timmersman­s 18. Libero: Agten. Kwamen in: Pieters, Coomans 1, Minten 5. ALKEN: Sneyers 14, Demulder 8, Happart 3, Goral 12, Rochus 19, Peeters 8. Libero: Henkens. Kwamen in: Gorissen 1, Screurs, Vanhove.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Alken mag zich voorlopig de ploeg van de provincie noemen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Alken mag zich voorlopig de ploeg van de provincie noemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium