Het Belang van Limburg

“Spelbederf mocht meer bestraft worden”

- Jos Miscoria

Patro raakte zaterdagav­ond niet voorbij een hardnekkig Heist. Corstjens liet in de slotminuut dé kans van de avond liggen. “Die fase ga ik vannacht nog dikwijls herbeleven”, zuchtte de kapitein.

Op vrijschop van Kis knalde Sam Bruce al meteen aan de eerste paal de bal in één tijd in de hoek: 1-0. Op het halfuur strandde Valcke op een prachtsave van doelman Fré Van Aerschot. Net vóór rust leek ref Vandevenne nog naar de stip te wijzen toen Bounou in de zestien omvergeduw­d werd door Sam Vanaerscho­t, maar tot ieders verbazing werd het een doeltrap. Dat Patro de vroege voorsprong in de eerste helft niet verder uitbouwde, zou de Maaslander­s na rust nog zuur opbreken. Een fel en fysiek sterk Heist, dat ook niet verlegen was voor een portie storende fouten om flankspele­rs Bounou en Bamona af te remmen, bleef aandringen. Met succes, want op het uur zag Troonbeeck­x zijn afgeweerd schot verzilverd door Benhamou die knap in de hoek mikte: 1-1. Beide ploegen bleven op zoek gaan naar de zegetreffe­r. Verburgh probeerde het met een omhaal en Troonbeeck­x knalde rakelings voorlangs. Dé kans van de match kwam er in de slotminuut toen Kis de zoveelste Patro-vrijschop voor doel trok en Corstjens al duikelend van dichtbij en ongehinder­d de bal nipt naast kopte.

Ontgoochel­ing 1 1

“Die fase ga ik vannacht nog dikwijls herbeleven”, zuchtte kapitein Wouter Corstjens. “We hadden de kansen om deze match te winnen. Maar als die 2-0 niet valt, weet je dat het tegen dit Heist gevaarlijk blijft. Heist klopte eerder Francs Borains en La Louvière en speelde gelijk op Luik. De tijd dat het ons lukte om aan de rust al drie of vier nul voor te staan, is nu even voorbij. De talrijke storende fouten van Heist, noem het maar spelbederf, mochten wel meer bestraft worden”, vond Corstjens nog. “Heist bewees ook vandaag weer een taaie ploeg te zijn, sterk op de counter en strijdend tot de laatste seconde. Ja, ik tel er nog veel vrienden, al had ik direct na de match nog geen zin ze op te zoeken voor een babbel. De ontgoochel­ing is immers groot, want wij hadden de kansen om deze match te winnen”, stelde Leslie Bamona die drie jaar voor Heist speelde. “Ik denk dat we dit punt niet gestolen hebben. Er zat zelfs misschien meer in. De 1-1 is een terechte uitslag”, repliceerd­e ex-Patro-speler en Heist-spits Nicolas Orye.

PATRO: Belin, Kenne, Renson, Corstjens, Kis, Verburgh, Gueroui, Bounou, Valcke (85’ Cuypers), Sam Bruce, Bamona.

HEIST: Van Aerschot, Wijns (88‘ Verschoren), Nys, Sabhaoui, Carrasco (84’ Peers), Benhamou (78’ Hannach), Vande Cauter, Ulenaers, Van rschot S., Troonbeeck­x, Orye.

DOELPUNTEN: 3’ Sam Bruce 1-0, 60’ Benhamou 1-1.

GELE KAARTEN: Corstjens, Ulenaers, Wijns. SCHEIDSREC­HTER: Vandevenne. TOESCHOUWE­RS: 700.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Sam Bruce (foto) scoorde vroeg, maar Patro moest uiteindeli­jk tevreden zijn met een punt.
FOTO DICK DEMEY Sam Bruce (foto) scoorde vroeg, maar Patro moest uiteindeli­jk tevreden zijn met een punt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium