Het Belang van Limburg

“Gelijkmake­r niet meer verwacht”

-

1 1

Wellen leek een tijdje een optie te nemen om de beste Limburgse gerangschi­kte ploeg in 3AMA te worden. Een late en verre assist van ex-Wellen-speler Stef Heeren veroorzaak­te een miscommuni­catie in de lokale defensie: 1-1. Een terecht en billijk gelijkspel na een gesloten tactische derby.

‘We gaan elkaar zeker geen cadeaus geven’, was de teneur van het voorafgaan­de dubbelinte­rview tussen Barend Winkels en Stef Heeren in onze krant. Elkaar hebben ze geen geschenken gegeven, maar de goal van Termien was er wel ééntje met een strik waar de goedheilig man een patent op heeft dezer dagen. “We stonden achter en we moesten iets proberen. Daarom dat ik nu en dan eens met een verre crosspass uitpakte om het spel te verleggen”, vertelde Wellenaar Heeren na afloop, die succes kende met zijn derde poging. “Het geluk was op dat moment misschien wel aan onze kant.” Dat Termiens geluk vertaalde zich in een te korte speelbal van Robbe Martens, die voor de rest overigens een feilloze prestatie voor de tweede speeldag op rij neerzette, op die verre voorzet van Heeren richting doelman Marten Schevenels. Martijn Stefani was er als de kippen bij om het vroege sinterklaa­scadeau uit te pakken. “Ik ben blij met mijn assist, maar niet met het resultaat”, besloot Heeren. Diezelfde mening was ook de Wellense T1 Maxime Annys toegedaan. “Ik ben een beetje teleurgest­eld dat we slechts één punt pakten, maar absoluut niet met de mentalitei­t die mijn spelers op de mat brachten. Ik ga Robbe helemaal niet blameren, voor die jongen is dat een leermoment in zijn groeiproce­s om een betere speler te worden. De spelers hebben het game plan perfect uitgevoerd. We lieten de bal aan Termien om eventueel te kunnen prikken. In de tweede helft vroeg ik de spelers om met iets meer pressing te spelen, wat leidde tot 1-0-voorsprong. Ik ben content voor Max (Versteeven, red.) dat hij heeft kunnen scoren. Hard werken loont. Ook al zat hij in een mindere periode, ik ben hem vertrouwen blijven geven. Alleen zuur van die late tegengoal en dat we nu 27 in plaats van 29 punten hebben.”

Listig lobballetj­e

Maxim Versteeven brak de ban van de wedstrijd én misschien nu ook definitief zijn eigen doelpunten­droogte met een listig lobballetj­e. “Ja, het was al heel lang geleden. Maar met veel dank aan Bram (Poell, red.) voor de perfecte pass. We speelden quasi de perfecte wedstrijd, want kansen hebben zij nauwelijks gecreëerd. Scoren als spits is voor mij uiteraard heel belangrijk, maar de laatste weken was ik even content met de zeges. Voor mezelf hoop ik dat ik nu de draad opnieuw opgepikt heb.”

Slotwoord is voor T1 Dennis Hamers van Termien. “We waren de eerste helft dominant en kenden enkele goede momenten, maar we hanteerden een te trage balcircula­tie om het blok uit verband te spelen. In de tweede helft speelden ze iets hoger, waren wij te slordig en slikten die goal. Ik had niet meer verwacht nog gelijk te kunnen maken. Dus chapeau voor mijn spelers. Tegen ploegen die een laag blok zetten, missen we een speler met balvasthei­d, iemand met een creatieve impuls.”

WELLEN: Schevenels, Houben, Dieme, Vanderheid­en, Vanderhoef­t (90’ Ramaekers), Wang, Versteeven, Poell (82’ Haesevoets), Martens, Winkels, Vandermeul­en (82’ Meeus). TERMIEN: Valkeners, Heeren, Baerts, Ospitalier­i, Piras, Degeling (84’ Vanoppen), Opdekamp, Jeunen, Stefani, Janssen, Oizaz (65’ Cosyn). DOELPUNTEN: 68’ Versteeven 1-0, 81’ Stefani 1-1.

GELE KAARTEN: Janssen, Winkels, TOESCHOUWE­RS: 180.

SCHEIDSREC­HTER: Schepers.

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Versleeven zette Wellen op een 1-0-voorsprong. Inzet: Genkspits Ally Samatta gaf de aftrap.
FOTO BART BORGERHOFF Versleeven zette Wellen op een 1-0-voorsprong. Inzet: Genkspits Ally Samatta gaf de aftrap.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium