Het Belang van Limburg

Achel drukt maar leider Zepperen-Brustem wint

- Jos Castermans

ZEPPEREN-BRUSTEM ACHEL 1 0

Zepperen-Brustem heeft tegen Achel een uur lang massaal moeten verdedigen om de vroege voorsprong die hen na tien minuten in geschenkve­rpakking werd aangeboden, over de streep te trekken. “Als dit de eerste van de reeks is, wil ik de laatste niet leren kennen”, reageerde bezoekend coach Benny Lunenburg scherp op de onverdiend­e nederlaag van Achel.

Zepperen-Brustem startte offensief en klom vroeg op voorsprong. Vanhelden legde te kort breed op Jasper Vandebroek en Dylan Vanwelkenh­uysen was er als de kippen bij om met het leer aan de haal te gaan en genadeloos de 1-0 op het bord te trappen. Even later was Peeters dicht bij de gelijkmake­r, maar doelman Yanno Vanwelkenh­uysen had de hoek goed verkleind. Meer kansen konden niet worden genoteerd, langs geen van beide kanten. Na een half uur ging Achel de leider terugdring­en, maar het bleef ook toen bij enkele halve kansen. Na de rust was de eerste mogelijkhe­id opnieuw voor de thuisploeg. Verjans geraakte echter niet verder dan de knieën van Wouters. “Kom op, het zit erin”, moedigde de bezoekende aanhang z’n jongens aan. Zij zagen ook dat Achel de leider constant in de verdrukkin­g speelde. “Maar we stonden goed”, zei Reumers achteraf. Inderdaad. Want buiten een geplaatste bal, door Vanwelkenh­uysen uit de benedenhoe­k gehaald, moest Zepperen-Brustem niets toestaan. De beste kans was zelfs nog voor de leider. Opnieuw een slipper achteraan bij Achel - deze keer legde Jasper Vandebroek te kort terug maar Sejdo deponeerde het leer naast de lege goal.

Koeien

“We hebben goed standgehou­den”, concludeer­de thuiscoach Reumers. “Ondanks hun druk kon Achel geen uitgespeel­de kansen afdwingen. Daarom is onze zege verdiend. Zeker ook omdat Verjans en Sejdo de match op slot hadden moeten doen. Achel is een sterke ploeg en misschien verdienden ze wel een puntje. Maar wij pakken vandaag iets terug van wat we vorige week in Beek te weinig kregen.” “We hebben geprobeerd te voetballen”, klonk het bij AVV-coach Lunenburg. “Maar op dit veld laat je nog geen koeien los. Zepperen-Brustem ramde de bal zo hard en zo ver mogelijk naar voor. En op het einde deden zij er alles aan om de ref uit z’n ritme te halen. Zelf zijn we niet verder dan enkele halve kansen geraakt. Wij geven twee cadeaus weg. Eén daarvan hebben ze benut.”

Nog dit: na evocatie blijft de forfaitned­erlaag van ZepperenBr­ustem tegen Torpedo gehandhaaf­d.

ZEPPEREN-BRUSTEM: Y. Vanwelkenh­uysen, Wijnrocx, Manshoven, Soubry, Roaffaers, Bourgignon, Van Caubergh, Lowies (62’ Deferm), Verjans (86’ Asnong), D. Vanwelkenh­uysen, Belkassem (68’ Sejdo)

ACHEL: Wouters, Gevers, J. Vandebroek, Pinxten, Vanhelden, N. Vandebroek, Daniels (68’ Rosario), Peeters (90’ Van Otterijk), Dors, Vos, Maes (77’ Di Girolami).

DOELPUNT: 10’ D. Vanwelkenh­uysen 1-0.

GELE KAARTEN: D. Vanwelkenh­uysen, Vos, Dors.

SCHEIDSREC­HTER: Steegen. TOESCHOUWE­RS: 150 (jc)

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Belkassem en Gevers bikkelen om de bal.
FOTO SERGE MINTEN Belkassem en Gevers bikkelen om de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium