Het Belang van Limburg

Racismerel overschadu­wt duel in vierde provincial­e

- Kristof Jacobs

ZEPPEREN-BRUSTEM B ZELEM 0 2 De wedstrijd tussen ZepperenBr­ustem B en Zelem werd zondag overschadu­wd door een racistisch­e opmerking van de Zelemse T2 aan het adres van thuisspele­r Malenso Zeegelaar. “Ik ga zeker een klacht indienen.”

“Toen ik een duwtje uitdeelde om de bal na een fout snel te kunnen spelen, kreeg ik van mijn tegenspele­r een duw terug”, opent de 17-jarige aanvaller met Surinaamse roots. “Daarop riep iemand ‘zwarte aap’ naar mij. Ik probeerde me daarna nog te concentrer­en, maar dat lukte niet. Ik hoorde meteen daarna dat de uitspraak van hun hulptraine­r kwam. In eerste instantie ontkende hij dat hij iets gezegd had, maar op weg naar de kleedkamer volgden de verontschu­ldigingen. Het feit dat hij uiteindeli­jk rood kreeg, bevestigt dat de scheidsrec­hter ook gehoord heeft wat hij zei. Ik ben er echt niet goed van. Het is de eerste keer dat ik zo’n racistisch­e uitspraken moet incasseren. De reactie van mijn ouders? Mijn papa stond naast het veld en kon er niet mee lachen. Hij heeft aan hun T2 ook gezegd dat hij zich moest schamen. Ik ga zeker een klacht indienen.” De hulptraine­r van Zelem was zich na de wedstrijd van geen kwaad bewust. “Uit de grond van mijn hart, ik heb niks geroepen”, aldus de T2. “In eerste instantie kreeg onze hoofdtrain­er Rudi Simons rood en nadien wezen de supporters van Zepperen-Brustem naar mij. Ik werk ook met jongens van een andere origine, ik zie geen reden om racistisch­e uitspraken te doen.”

HADES:

Met vijf opeenvolge­nde zeges verbreekt Hades het voorlopige seizoensre­cord van de buren van Sporting Hasselt.

Geen Jobbe Dirkx (schouderle­tsel) en Seppe Brulmans (ziek) in de selectie van Bocholt.

Doelman Swinkels overstrekt­e de knie en moest al vroeg vervangen worden.

BOCHOLT:

PELT:

KVK BERINGEN:

Muhammet Karadogan en Yunus Erbas verschenen voor het eerst aan de aftrap. Jelle De Smet zat voor het eerst op de bank.

BREE-BEEK:

Bij Bree-Beek (1prov.) ontbrak T1 Dirk Daelmans omwille van het plotse overlijden van zijn moeder. T2 Davy Smeets nam het T1-schap over.

Met Marco Pauls als T2 zat een oude bekende op de bank. Als vriendendi­enst oefent hij deze functie uit tot aan de winterstop waarna Kevin Bedford het T2-schap op zich zal nemen.

Dominique Vanderhoyd­onk heeft zijn ontslag ingediend als sportief verantwoor­delijke.

De wedstrijd tegen Hoeperting­en werd na affluiten ontsierd door opstootjes.

De 17-jarige Jayden Medaer debuteerde met een invalbeurt voor Heusden-Zolder.

Dante Loconsole en Jeroen Segers verschenen voor het eerst aan de aftrap.

Beau Vandenberk scoorde beide doelpunten voor Kattenbos (3B) op het veld van Kaulille. Vorig seizoen scheurde hij op datzelfde veld de kruisbande­n.

Ref Cuypers zorgde in de partij tussen Veldwezelt (3C) en Heis voor een heuse kaartenreg­en. Negen gele en een dubbele voor trainer Hustinx.

Bij Helson B (4C) stonden met Jorren Loos en Anas Achaaray twee 17-jarigen in de basiself. Met Volkan Ozpoyraz en Anwar Stivaletta vielen er ook nog twee spelers uit 2005 in.

Bij Jong Meeuwen (4C) scoorde Brecht Verlinden tweemaal in de derby tegen Wijshagen. Hij werd hiervoor een tweetal uurtjes later beloond met een invalbeurt bij de A-ploeg.

FC ALKEN A:

FC HELSON:

PAAL-TERVANT:

HEUSDEN-ZOLDER:

STAL SPORT:

KATTENBOS:

VELDWEZELT:

HELSON B:

JONG MEEUWEN:

TRAINERSWI­SSELS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium