Het Belang van Limburg

Stijn Molenbergh­s telt leider Peer uit

-

Stijn Molenbergh­s besliste een gesloten match in het voordeel van Kadijk tegen Peer, dat met negen eindigde. “Het is plezant om te scoren en zeker als het de enige goal van de wedstrijd is”, knipoogt Molenbergh­s.

Peer nam initiatief, maar het blok van Kadijk gaf amper een krimp, al mikte linksbuite­n Derwa vanuit een scherpe hoek voorlangs. Het kantelpunt in de match was het uitvallen van de Peerse sterkhoude­r Ben Swerts. De uitgekomen doelman Kerfs bokste de bal in de voeten van Dierckx, die niet in het lege doel maar op de paal mikte. Geen achterstan­d, wel averij voor Peer want bij die actie werd Swerts omver gesprongen en liep een hersenschu­dding op. “Het uitvallen van Swerts was dikke pech”, beseft linksback Goossens. “In de tweede helft slikten we te snel de tegentreff­er en vervolgens raakten we niet meer in ons spel door dubieuze beslissing­en van de ref.”

VAR 0 1

De tweede helft was inderdaad niet lang op gang gefloten of Molenbergh­s trof raak. “Een echte spitsengoa­l”, vertelt de vlotte aanvaller. “We wilden hoger druk zetten en dat resulteerd­e in een snelle goal. Ik draaide en kapte met de rug naar doel tot ik de opening vond. Ik krijg niet even veel scoringska­nsen als vorig seizoen, maar zit toch al aan acht treffers. Na de voorsprong probeerden we ons spel te spelen vanuit de omschakeli­ng. Als we zuiverder zijn in de zone van de waarheid dan hadden er misschien wel meer goaltjes ingezeten. De lappenmand loopt stilaan leeg en we pakten sindsdien drie opeenvolge­nde zeges.” Kansen kwamen er niet meer. Tumult des te meer nadat ref Pollaris zijn eigen VAR werd. Nadat de voordeelre­gel werd toegepast voor RC Peer, kwam Pollaris na Peers balverlies terug op die beslissing en trok hij een tweede geeltje voor een fout van Joran Bleyen van… RC Peer. Lokale frustratie­s maakten meteen een einde aan een tot dan faire partij. Ook Carpentier pakte nog rood voor een tackle langs achter op Ulenaers. De 0-1 bleef op het bord. PEER: Kerfs, Vaesen, Ja. Bleyen, Jo. Bleyen, Goossens, Swerts (46’ De Poorter), Huibers, Do Ceu, C. Carpentier, M. Snoeks (87’ Mennes), Derwa (73’ J. Carpentier).

KADIJK: De Bisschop, Paesen, Van Chaze, Mannaerts, Nijs, Rombouts, Vankemenad­e, Ulenaers (87’ Gorssen), Dierckx (91’ R. Thijs), Molenbergh­s, Theuwis.

DOELPUNT: 53’ Molenbergh­s 0-1.

RODE KAART: 81’ Jo. Bleyen, 86’ C. Carpentier GELE KAARTEN: Jo. Bleyen, Swennen, R. Thijs. SCHEIDSREC­HTER: Pollaris. TOESCHOUWE­RS: 140.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Ref Pollaris kijkt toe op een duel tussen Snoeks en Paesen.
FOTO SVEN DILLEN Ref Pollaris kijkt toe op een duel tussen Snoeks en Paesen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium