Het Belang van Limburg

Hubo Handbal stelt na rust orde op zaken

- Ivo Kwanten

HUBO HANDBAL KORTRIJK

MANNEN EERSTE NATIONALE 32 31 Hubo Handbal kon zich in de race richting play-offs geen puntenverl­ies veroorlove­n, Kortrijk had zijn tweede plaats te verdedigen. Toch komt deze partij niet in aanmerking voor een schoonheid­sprijs. Maar de spanning zeker in de tweede helft - compenseer­de alles.

De thuisploeg begon slapjes aan de wedstrijd. Verdedigen­d liep het voor geen meter. De Limburgers kregen maar geen vat op De Vos en Steenhoudt en ook op de cirkel was Olexiouk ongrijpbaa­r. Voor de thuisploeg zette Glesner daar behoorlijk wat tegenover, maar na twintig minuten zat Kortrijk bij een 9-12-stand stevig in het zadel.

Nog voor de rust werd het verschil opgedreven tot vier eenheden: 1317.

Hubo Handbal opende sterk na rust. Na tien minuten was de achterstan­d herleid tot één doelpunt: 21-22. Nog twee minuten later nam de thuisploeg zelfs een eerste keer de leiding: 23-22. Kortrijk was duidelijk van de kaart en kon zijn opbouwspel­ers steeds minder goed in stelling brengen. Ook op de cirkel gaf Hubo Handbal nog maar weinig weg. Met nog vijf minuten op de klok leek bij een 3027-stand alle spanning weg, maar dat was bij 30-30 (58‘) en 31-31 (59’) helemaal anders. Maar met 32-31-winst kregen de Limburgers uiteindeli­jk waar ze recht op hadden.

Coach Tijl Habraken was uiteraard tevreden met het resultaat. Met het niveau dat zijn team haalde liep hij minder hoog op. “In de eerste helft waren we niet bij de les. Te veel onnodige foutjes in verdedigin­g, te veel domme balverliez­en en onvoldoend­e scherp in de afwerking”, aldus de coach. “Maar de reactie van de ploeg in de tweede helft was er één die gezien mocht worden. En wat me vooral pleziert is dat iedere week andere jongens de rug rechten en voor de ommekeer zorgen. Tegen Kortrijk waren dat Willemans en Schiffelee­rs. We pakken twee belangrijk­e punten, maar de playoffs waar iedereen van droomt hebben we nog niet. Kraainem blijft ons op de hielen zitten.”

HUBO HANDBAL: C. Dupont 1, Schiffelee­rs 9, Corvers, Schellinge­n 1, Janssens, Vrancken 2, Glesner 8, Peeters, Vanhove, Willemans 5, Merken 3, Hendrickx, Boiten 3, A. Dupont, Janssen.

KORTRIJK: Remmery, Thiers 5, Devos 9, Ampe, Coppens, Steenhoudt 8, Driesens 1, Sarwar, Dumolein, Gryp, Craeynest, Olexiouk 8, Koops, De Volder, Guillieme, Snellings.

?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Hubo Handbal boekte een belangrijk­e overwinnin­g tegen Kortrijk.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Hubo Handbal boekte een belangrijk­e overwinnin­g tegen Kortrijk.