Het Belang van Limburg

PIBO Belisia stoot door naar kwartfinal­es

- Jo Trekels

FUTSAL BEKER VAN BELGIË Nog acht clubs blijven er over in de Beker van België. Zes eersteklas­sers en twee tweedeklas­sers. Bij de eersteklas­sers ook PIBO Belisia, dat zwaar uithaalde tegen The Eagles Brussels uit interprovi­nciale. De Bilzenaren verdedigen de Limburgse eer.

13-3 werd het in De Kimpel. “We moeten eerlijk zijn: het was niet de beste ploeg”, bekent Carmelo Nieddu. “Maar ze hebben eerder wel Tongeren uitgeschak­eld. Wij maakten 13 doelpunten en dat verdient ook een compliment. En, het is goed voor het vertrouwen. Nu hopen op weer een haalbare kaart om verder te groeien om ‘operatie redding’ in te zetten.” PIBO is de laatste Limburgse kanshebber op het eremetaal. FULL Hasselt verloor net als in de competitie in eigen huis met 4-5 van Charleroi. Het blijft lastig voor Hasselt, waar Erdem Kus (ex-Jette) debuteerde, om tegen grotere clubs een resultaat uit de brand te slepen. “Het was helaas weer net niet”, zag Petros Papanicola­ou. “De eerste helft was gelijkopga­and. In het eerste deel van de tweede helft waren zij heel sterk, maar dan knokken we ons heel goed terug in de match tot 4-4 en hebben we zelfs een kans om erover te gaan. De 4-5 kwam dan ook hard aan. We gaan vooral veel moeten leren uit deze matchen om ze in de toekomst ook naar ons te kunnen trekken of tenminste niet te verliezen.”

Naast PIBO Belisia en Charleroi stoten ook RSCA Futsal, Standard Luik, Herentals, FT Antwerpen, Morlanwelz en Malle door. Bij die laatste club speelde Limburger Lennert Vandecaets­beek een sleutelrol in de strafschop­penreeks. De Hoeseltse doelman stopte drie penalty’s van Hamme en scoorde er zelf een.

FULL HASSELT 4 – CHARLEROI 5: Rust: 1-1. Doelpunten: Ghislandi 0-1, Leysen 1-1, Moreno 1_2, Dahbi 1-3, Cordier 1-4, Vanderheyd­en 2-4, Vanderheyd­en 3-4, Kaddouri 4-4, Bouzid 4-5.

PIBO BELISIA 12 – THE EAGLES BRUSSELS 3: Rust: 6-3. Doelpunten: Dochez 1-0, Abdelkhale­k 2-0 (own), Amajoud 3-0, Lambeets 4-0, Kobachidze 5-0, Amajoud 6-0, Chakroun 6-1, Belbachir 6-2, Chakroun, Afkir 7-3, Lambeets 8-3, Lambeets 9-3, Dochez 10-3, Lambeets 11-3, Kobachidze 12-3, Kobachidze 13-3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium