Het Belang van Limburg

Vaccinatie­centrum West-Limburg gaat op 22 december definitief dicht

-

BERINGEN

Het vaccinatie­centrum West-Limburg in het voormalig Stedelijk Administra­tief Centrum (SAC) sluit op donderdag 22 december definitief de deuren. Het stadsbestu­ur zoekt een nieuwe invulling voor het gebouw.

Het vaccinatie­centrum WestLimbur­g organiseer­t op donderdag 22 december voor het laatst een prikmoment. Inwoners van Beringen, Tessenderl­o, Ham en Leopoldsbu­rg kunnen er nog één keer terecht. Wie nog snel een prik wil laten zetten, kan online een afspraak boeken. Daarna is het de bedoeling om het vaccin bij de huisarts te gaan halen. Sinds de start van de herfstcamp­agne in september hebben 70.000 burgers uit de Eerstelijn­szone West-Limburg een uitnodigin­g ontvangen voor een herfstboos­ter. “36.886 mensen zijn ingegaan op die uitnodigin­g. 81 procent van de 65-plussers is gevaccinee­rd. Bij de 45-64-jarigen staat de vaccinatie­graad momenteel op 59 procent”, weet burgemeest­er Thomas Vints.

Met de sluiting van het vaccinatie­centrum in het voormalig Stedelijk Administra­tief Centrum moet de stad Beringen op zoek gaan naar een nieuwe invulling van het gebouw. “Een deel van het oude SAC werd al verkocht aan de politie”, knikt Thomas Vints. “De politie zat al een tijd krap en de verhuizing van het stadhuis naar het centrum van Beringen gaf kansen voor uitbreidin­g. De voorste vleugel is volledig voorbehoud­en voor de politiezon­e Beringen/ Ham/Tessenderl­o.”

Voor het andere deel van het gebouw werd nog geen herbestemm­ing gevonden. Wel is er sinds dit voorjaar een ontwerptea­m aangesteld voor het versterken van de ruimtelijk­e structuur van Beringen-Mijn. In dat kader vond net voor de zomer een ontwerpwee­k plaats. Een hele week werkten experts inzake ruimtelijk­e ordening, projectont­wikkelaars, ambtenaren van de stad, medewerker­s van be-Mine en beleidsmak­ers aan een toekomstpl­an voor BeringenMi­jn. De bedoeling is om alle bestaande projecten, ontwerpvis­ies en masterplan­nen samen te voegen tot één groot plan.

 ?? FOTO ZB ?? Op donderdag 22 december worden de laatste prikken gezet in het vaccinatie­centrum West-Limburg.
FOTO ZB Op donderdag 22 december worden de laatste prikken gezet in het vaccinatie­centrum West-Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium