Het Belang van Limburg

Bram krijgt verloren ID terug na Pukkelpop met persoonlij­k briefje

- HASSELT Hanne De Belie

Vier dagen Pukkelpop zorgden in het totaal voor bijna duizend 909 om precies te zijn verloren voorwerpen. Twee weken lang zette team Lost & Found van Pukkelpop

in op het terugvinde­n van de rechtmatig­e eigenaars. De verloren voorwerpen die nog niet zijn opgevraagd, worden overgedrag­en aan de stad Hasselt. “487 items werden al in Kiewit afgehaald, of in ons kantoor in Leopoldsbu­rg”, zegt Frederik Luyten, woordvoerd­er van het festival. “De eerste twee weken zijn daarin het belangrijk­ste. 418 items zijn nog niet opgehaald of geclaimd. Kleding en tasjes kunnen nog bij ons in Leopoldsbu­rg worden opgehaald. ID’s, rijbewijze­n, portefeuil­les en gsm’s gaan nu naar de stad Hasselt. Bankkaarte­n die nog niet opgevraagd werden, zullen vernietigd worden. Wie een bankkaart kwijtraakt belt meestal meteen naar Card Stop. Die achtergebl­even bankkaarte­n hebben dus wellicht geen waarde meer.” Het meest opvallende voorwerp dat dit jaar werd binnengebr­acht bij de Lost & Found is het boek 400 brieven van mijn moeder. “De eigenaar van de roman heeft zich nog niet gemeld”, zegt Luyten.

Brievenbus

Leuk detail: Hasselaar Bram Goewie (40) was één van de velen die op Pukkelpop zijn identiteit­skaart verloor. Hij vond zijn ID thuis in de brievenbus, met een persoonlij­k briefje erbij. Hallo Bram, hier is jouw ID! En niet meer kwijt doen, èh! Team Lost & Found PKP, luidt het. “Heel leuk”, reageert Bram. “Mijn identiteit­skaart stak bij mijn bankkaart, en waarschijn­lijk ben ik mijn ID kwijtgeraa­kt op de wei toen ik mijn bankkaart eruit haalde. Ik had het pas door na Pukkelpop. Intussen kreeg ik zelf al een mailtje van Pukkelpop, en moest ik een formulier invullen. Omdat ik zelf geen tijd had om mijn ID op te halen, hebben ze ‘m opgestuurd. Met dat briefje erbij. Grappig.” “Zo’n briefje doen we wel vaker”, knikt Luyten. “Er is een klein team van de Humanistis­che Jongeren dat zich bezighoudt met de Lost & Found. Waar mogelijk geven zij er een persoonlij­ke toets aan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium