Het Belang van Limburg

Overijveri­ge aannemer vernielt grasperk van Hasselts stadspark

- GRASMAAIER Drik Jacobs

Een overenthou­siaste werkman die het gras in het Hasseltse stadspark aan het Cultureel Centrum moest maaien, heeft daar zaterdagoc­htend voor een flinke ravage gezorgd. Zo erg zelfs dat de buren en vaste gebruikers van het park er alleen nog met gummilaarz­en terechtkun­nen.

“Dit is echt onwaarschi­jnlijk”, zegt een boze buurman die er dagelijks de hond meerdere keren uitlaat. “Na De Warmste Week, een initiatief dat ik overigens een warm hart toedraag, was een groot stuk van het park al omgewoeld. Dat zou in het najaar heraangele­gd worden. Maar nu is ook het parkdeel vernield dat wel nog oké was. De persoon die er het gras is komen maaien, is toch wel heel driest te werk gegaan. Ik heb eigenlijk geen idee of er veel gemaaid is. Maar wat wel duidelijk is, is dat rondom het hele grasveld wielsporen zijn getrokken tot wel een halve meter diep. Iedereen weet hoe hard het geregend heeft en dat dit hier een moeras en dus nu een drassig gebied is. Het is al vreemd dat je dan begint te maaien. En het is compleet niet te geloven als je na een tiental meter niet in de gaten krijgt dat je het park aan het omploegen bent. In dit park komen veel families met kinderen, ook mensen die het soms niet breed hebben en voor wie het stadspark belangrijk is om de kinderen buiten te laten spelen. Dat is meteen gedaan voor dit jaar, want ook de rest van het park ligt door werken overhoop.”

Vergissing

“We hebben maandagoch­tend meteen de aannemer gecontacte­erd en die geeft zelf aan dat dit een pijnlijke vergissing is”, zegt schepen Laurence Libert (Open Vld). “Hoe graag we ook zouden willen, de klok terugdraai­en kan helaas niet. De aannemer heeft ons wel beloofd om de schade zo snel mogelijk en op de juiste manier te herstellen. Zodat dit parkdeel, waar eigenlijk niet echt zou gewerkt worden, weer netjes in orde is.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Nu is ook het laatste ‘propere’ deel van het stadspark overhoopge­haald. Het andere deel was al omgewoeld door De Warmste Week, en er vinden werkzaamhe­den plaats.
FOTO SVEN DILLEN Nu is ook het laatste ‘propere’ deel van het stadspark overhoopge­haald. Het andere deel was al omgewoeld door De Warmste Week, en er vinden werkzaamhe­den plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium