Het Belang van Limburg

“El Ouahdi is helemaal type Munoz”

Ontdekker bij RWDM Vince Euvrard.

- Manrik Geukens

Marokkaans belofte-internatio­nal El Ouahdi lost Angelo Preciado (naar Sparta Praag voor ongeveer 3 miljoen euro) af als back-up voor rechtsacht­er Daniel Munoz en neemt ook diens nummer 77, dat hij al droeg bij RWDM, over. KRC Genk zou ongeveer 2,5 miljoen euro voor hem neertellen bij RWDM, waar hij 2,5 jaar geleden als vrije speler toekwam. De deal wordt op vraag van de Brusselse club pas vandaag gecommunic­eerd, maar El Ouahdi staat wel degelijk op de Europese lijst van KRC Genk.

Straf levensverh­aal

Het levensverh­aal van El Ouahdi leest als een jongensboe­k. De Antwerpena­ar leerde als kind pingelen op het Draaiboomp­lein in Hoboken, kreeg een onvoldoend­e bij de jeugd van Beerschot en zette dan maar alles op zaalvoetba­l. Om na een mislukte test aan de Essevee Soccer School - u weet wel, waar spelertjes blootsvoet­s worden opgeleid - het ook een jaar lang tevergeefs bij een academie in Manchester te proberen. Alles had zijn vader ervoor over om zijn zoon zijn grote droom te helpen realiseren.

Gids El Khannouss

Het werd een geluk bij een ongeluk: papa El Ouahdi vond na afloop van de coronapand­emie met RWDM een club die Zakaria liet testen. Coach Vincent Euvrard zag wel iets in de jonge lefgozer en in oktober 2021 volgde een eerste profcontra­ct.

“Zakaria werd al snel basisspele­r en was twee jaar lang één van onze sterkhoude­rs in 1B”, zegt ontdekker Euvrard, die dit seizoen nog voor de start van de competitie aan de kant werd gezet als hoofdcoach van RWDM. “Hij speelde een belangrijk­e rol bij de promotie. Bij ons speelde hij op rechts als wingback in een vijfmansde­fensie. Maar ook in de Genkse 4-3-3 zal rechtsacht­er zijn beste positie zijn. Om als buitenspel­er te worden uitgespeel­d op het hoogste niveau, moet hij nog stappen zetten in de kleine ruimte en bij de laatste pass. Zakaria is een sterke verdediger, je geraakt hem niet zomaar voorbij. Door zijn enorm loopvermog­en kan hij ook de flank afdweilen. En hij beschikt over de nodige techniek en scorend vermogen, echt het type Munoz.” Euvrard, die als speler een verleden heeft bij zowel KRC Genk, STVV als Lommel, gunt El Ouahdi zijn toptransfe­r van harte. “Hij heeft alles om het als rechtsacht­er te maken aan de top. Want het is een gouden jongen, die bijzonder respectvol en leergierig is. Het soort speler dat bij al zijn clubs de publieksli­eveling zal zijn. Bovendien heeft hij zijn maatje Bilal El Khannouss, met wie hij met Marokko naar de Olympische Spelen mag, als gids. Echt, ik zie dit helemaal goedkomen.”

“Zakaria heeft alles om het als rechtsacht­er te maken aan de top” Vincent Euvrard Coach van El Ouahdi bij RWDM

 ?? FOTO'S DICK DEMEY ?? Zakaria El Ouahdi (l.) en Andi Zeqiri maandag bij hun aankomst aan de Cegeka Arena.
FOTO'S DICK DEMEY Zakaria El Ouahdi (l.) en Andi Zeqiri maandag bij hun aankomst aan de Cegeka Arena.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium