Het Belang van Limburg

RSCA polst Thorgan Hazard

Het is niet verboden te dromen. Anderlecht heeft bij Thorgan Hazard (30) gepolst of hij een transfer naar het Lotto Park ziet zitten. Dit dossier is veel complexer dan dat van keeper Kasper Schmeichel (36), want de flankspele­r van Dortmund zou zwaar moete

- TRANSFER Jürgen Geril

In de laatste rechte lijn van de transferpe­riode praat Anderlecht met heuse sterren. RSCA haalde deze zomer al tien nieuwe spelers, maar nummer 11 - Kasper Schmeichel - zit in de pijplijn en nummer 12 wordt onderzocht. Dat zou Thorgan Hazard kunnen worden.

De 47-voudige Rode Duivel liep eerder deze zomer al in het vizier van Jesper Fredberg, maar toen bleek dat niet haalbaar voor de Belgische recordkamp­ioen. Hazard moest weg bij Borussia Dortmund omdat zijn jaarsalari­s van zo’n 5 miljoen euro woog op het budget en zijn kans op speelminut­en afnam, maar het waren Europese topteams als Monaco die naar zijn diensten lonkten. Wat blijkt nu: de transferma­rkten in de grootste competitie­s zijn dicht en Hazard zit nog altijd in Dortmund. Hij speelde dit seizoen nog maar zes minuten mee, op de eerste speeldag tegen FC Köln. Voor de rest viel hij naast de ploeg of zelfs naast de kern. Aangezien Hazard niet wild lijkt om naar Griekenlan­d of Saudi-Arabië te trekken en de Belgische transferma­rkt pas op woensdag 6 september om middernach­t sluit, waagde RSCA een nieuwe kans. De fans moeten nog geen victorie kraaien, want het wordt zeer moeilijk om onze landgenoot binnen te hengelen. Anderlecht is geenszins van plan buitenspor­ige bedragen te bieden en de afgebouwde loonmassa weer in onevenwich­t te brengen. De transfer is slechts realiseerb­aar als de linkerflan­k zijn salariseis­en drastisch laat zakken. Een huur, zoals vorig jaar aan PSV, lijkt ook niet bespreekba­ar, want Hazard gaat zijn laatste contractja­ar in. De bal ligt dus in het kamp van de speler, want de transferpr­ijs is voor de Duitsers geen groot issue.

Waar moet hij staan?

Hazard zou kunnen terugkeren naar zijn vaderland met een meerjarig contract en misschien zijn plaats bij de Rode Duivels kunnen heroveren. Domenico Tedesco riep hem nog nooit op. Maar een akkoord is nog veraf. Al heeft Hazard nog twee dagen bedenktijd. Ondertusse­n kunnen er nog buitenland­se kapers opduiken. Anderlecht wacht vooral in spanning af of het de man die in 133 matchen voor Dortmund goed was voor 18 goals en 21 assists kan binnenhale­n en houdt het dossier warm. Alleen vragen de fans zich nu al af waar precies in het elftal hij zou passen. Linksbuite­n? Daar loopt nu Alexis Flips, terwijl Francis Amuzu net nu aangaf dat hij ook wil blijven. Of verandert dat weer als Hazard zou komen?

Michael Verschuere­n (53) kondigde op de raad van bestuur aan dat hij stopt als bestuursli­d en geen enkele rol meer zal spelen. Hij wil meer tijd investeren in zijn voetbalwer­k bij de Europese bonden. Zo zal er voor het eerst sinds 1980 geen Verschuere­n meer deel uitmaken van de recordkamp­ioen. Zo’n 43 jaar geleden haalde Constant Vanden Stock Michel Verschuere­n weg bij RWDM. Michael trad in zijn voetsporen als aandeelhou­der, bestuursli­d en zelfs even als sportief directeur.

 ?? FOTO IMAGO/SPORTS PRESS PHOTO ?? Thorgan Hazard kwam dit seizoen nog maar zes minuten in actie bij Dortmund.
FOTO IMAGO/SPORTS PRESS PHOTO Thorgan Hazard kwam dit seizoen nog maar zes minuten in actie bij Dortmund.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium