Het Belang van Limburg

Pechvogel Kjell Ven krijgt nieuwe rol bij Esperanza

- DERDE AFDELING VV B Kris Theeuwen

Brute pech voor Kjell Ven. De aanwinst van Esperanza Pelt moet een kruis maken over het seizoen. “Ik krijg een nieuwe rol en ga de scouting van de tegenstrev­er doen”, zegt de 29-jarige verdediger, die overkwam van Wezel, maar aan een verkeerde beweging op de eerste training een gescheurde kruisband overhield.

“Ik voelde meteen iets kraken in mijn knie, maar had niet verwacht dat het zo erg zou zijn”, geeft Ven toe. “Ik ben uit voorzorg wel meteen naar de kant gegaan, maar heb pas een tijd later een scan laten maken. De dokter had slecht nieuws: de kruisband was volledig afgescheur­d.”

De 29-jarige verdediger gaat op 25 september onder het mes. Daarna wacht hem een pittige revalidati­e van minstens zeven maanden.

“Het rare is dat je perfect zonder kruisband je dagelijks leven kan leiden. Zo moet ik bijvoorbee­ld nu al naar de fitness om de spieren rond de knie te versterken in functie van de revalidati­e.” Ven had er zin in om opnieuw samen te werken met trainer Van Dessel en ook Esperanza als club kan hem bekoren. “Het is een heel fijne spelersgro­ep, die voor elkaar wil vechten. Da’s ook één van mijn sterke punten als speler. Op het veld coach ik graag en ik blijf gaan tot het laatste fluitsigna­al om de overwinnin­g te pakken. Omdat dat nu niet gaat, hebben we samengezet­en en zal ik in de toekomst scouting van de tegenstand­er doen”, vertelt Ven.

Ploeg van dienst zijn

Die nieuwe uitdaging ziet de verdediger helemaal zitten. “Het is voor mij een totaal nieuwe uitdaging, waar ik erg naar uitkijk. En ik zal er mijn weg nog in moeten zoeken, maar ik kan op voldoende steun rekenen. Bij de thuiswedst­rijden zal je me trouwens gewoon op de Roosen terugvinde­n om mijn ploeggenot­en aan te moedigen. Bij uitwedstri­jden ga ik dan de tegenstand­er scouten. Voor mij is dit een lichtpuntj­e om op een andere manier toch de ploeg van dienst te kunnen zijn”, besluit de zelfstandi­ge plaatser van machinebev­eiliging.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Kjell Ven: “Het feit dat ik scouting mag doen, is een lichtpuntj­e. Zo kan ik toch nog iets betekenen voor de club.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Kjell Ven: “Het feit dat ik scouting mag doen, is een lichtpuntj­e. Zo kan ik toch nog iets betekenen voor de club.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium