Het Belang van Limburg

Gokhan Boz en Alexander Cuppens schieten met scherp: meteen zes en zeven goals

- DERDE EN VIERDE PROVINCIAL­E Kristof Jacobs/Eddy Stienissen

Zes of zelfs zeven goals in één wedstrijd! Op de openingsda­g van de Limburgse voetbalcom­petitie slaagden slechts vier ploegen daarin: Winterslag, Meldert, Louwel B en Elen B. Gokhan Boz en Alexander Cuppens deden dat... in hun eentje. Boz scoorde zeven keer in negentig minuten voor Winterslag, Cuppens zes keer voor Meldert.

Gokhan Boz kroonde zich vorig seizoen met 45 goals tot topschutte­r van de Limburgse reeksen. Maar de bijna 37-jarige spits gaf dus ook een reeks hoger - in derde - meteen zijn visitekaar­tje af. Hij nam liefst zeven van de negen goals tegen KMR Biesen B (9-1) voor zijn rekening.

“Het was inderdaad een ouverture op maat”, glundert Boz. “Maar dit jonge Biesen B was geen maatstaf voor wat ons dit seizoen nog te wachten staat. Nu ja, ik ben natuurlijk heel blij met mijn zeven goals. Ik betwijfel of ik mijn record van vorig seizoen (45) kan verbeteren, maar mijn doel om dit seizoen 25 keer te scoren, moet ik misschien wel al bijstellen. Als spits heb je sowieso de hulp van je ploegmaats nodig. Zij bedienen me op maat, ik ben de koele killer. Veel lopen moet je overigens niet meer van mij verwachten. In november word ik 37 en dat begint wel een beetje te knagen. Maar zolang het lichaam het toelaat, ga ik voluit voor de smaak van een doelpunt.”

Dag dat alles lukt

Die smaak proefde Alexander Cuppens zaterdagav­ond ook zes keer tegen Velm B (0-7). “Het was zo’n dag dat alles lukte, elke bal ging binnen”, lacht de 35jarige spits van Meldert. “Ik heb zes keer naar goal getrapt of gekopt en telkens was het raak. Ik kreeg nog een zevende kans, maar daarbij kwam ik niet tot een schot. Het waren op zich verschille­nde goals, met maar één binnentikk­er, een goal na een dribbel en twee met het hoofd. Mijn voorbereid­ing op de match was nochtans niet optimaal, want ik had de week voordien zes van de zeven nachten op mij genomen voor de verzorging van ons zoontje van zes maanden. Gelukkig heb ik niet veel slaap nodig (lacht).”

1m93

De targetspit­s - 193cm en 90 kilo los aan de haak - maakte in het tussenseiz­oen de overstap van Stevoort naar Meldert. “De trainer had niet veel vertrouwen in mij, iets wat ik bij mijn eerste gesprek in Meldert wél meteen voelde. Ik heb dat nodig. Ik ben natuurlijk blij dat ik hier zo’n geweldige start meemaak, want het geeft mijn ploegmaats ook vertrouwen als er een spits voorin staat, die makkelijk de weg naar de netten vindt. Ik zit nu op een roze wolk, maar besef tegelijk heel goed dat het volgende week al een pak minder kan zijn.” Met zijn zes goals zit de Kortessemn­aar al dicht tegen de tien goals, die hij vorig seizoen maakte. “Maar toen speelde ik wel minder”, beseft de commerciee­l en kwaliteits­verantwoor­delijke bij een transportb­edrijf. “Ik ben er nog niet mee bezig om topschutte­r van de reeks te worden, maar wel die van SK Meldert. Als spits moet je daarnaar streven. Deze zes goals helpen me alvast goed op weg (lacht).”

Zend ME36 spatie en de 3 cijfers uit de VAKJES A, B, C (bv. ME36 123) naar

(€1 per verzonden/ontvangen sms) of bel naar 0905 23 003 (€2/oproep)

 ?? ??
 ?? FOTO BB ?? Gokhan Boz: zeven goals voor Winterslag.
FOTO BB Gokhan Boz: zeven goals voor Winterslag.
 ?? FOTO RL ?? Alexander Cuppens: zes goals voor Meldert.
FOTO RL Alexander Cuppens: zes goals voor Meldert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium