Het Belang van Limburg

Derde keer, goede keer voor OCMW-gronden?

Klacht: Bufferbekk­en:

-

Meerderhei­d: VLDumont (11)

Oppositie: cd&v (3), N-VA (2), Hecht (2), Onafhankel­ijk (1)

De raad nam kennis van de beslissing van de gouverneur over de klacht die de oppositie had ingediend tegen de verkoop van OCMW-gronden. Eerder floot de gouverneur de gemeente al twee keer terug, maar nu ziet hij geen reden meer om op te treden. Oppositier­aadslid Gerald Kindermans (cd&v) ging deels akkoord met de visie van de gouverneur. “Hij herhaalt dat de principes van mededingin­g en transparan­tie gegarandee­rd moeten worden. We zitten nu wel in de situatie dat de pachter zijn grond zou kunnen kwijtraken als iemand anders ook geïnteress­eerd is in de grond. Wat de gouverneur wel fout doet, is dat hij oordeelt op basis van een stappenpla­n dat niet aan de gemeentera­ad ter kennis is gebracht.” Nadien mondde de discussie snel uit in een partijtje moddergooi­en, waarna raadsvoorz­itter Carina Volont (VLDumont) de zitting tijdelijk schorste.

Langs de Vredestraa­t in het centrum komt er een wachtbekke­n achter het nieuwe

woonprojec­t. “Bij zware regenval worden de water- en modderstro­men van de hoger gelegen velden dan afgeleid naar dit wachtbekke­n”, zei burgemeest­er Kristof Pirard (VLDumont). “Hier wordt het water gekanalise­erd in een vertraagde afloop die doorloopt naar een wadi. Van hieruit zal het overtollig­e water later via buizen onder de Steenweg door naar een nieuw bufferbekk­en in het midden van de Finse piste geleid worden.”

Vereniging­en: Het reglement voor de subsidiëri­ng van het plaatselij­k sociaal-cultureel werk wordt aangepast. “We vinden het belangrijk dat lokale vereniging­en elkaar regelmatig ontmoeten”, aldus schepen van Cultuur Anneleen Vanherck (VLDumont). “Dit om te weten wat er leeft en speelt, maar ook om de continuïte­it te monitoren. Het college kan de erkenning van een vereniging intrekken als de organisati­e op drie opeenvolge­nde algemene vergaderin­gen van de cultuurraa­d afwezig is. Zo hebben we een stok achter de deur om hun subsidie te rechtvaard­igen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium