Het Belang van Limburg

Nieuwe ontmoeting­splek voor Reppel

Centrum Reppel: Toelage: Natuurpunt:

-

Samen met basisschoo­l ‘De Geluksvlin­der’ pakt de gemeente de omgeving rond de kerk en de speelplaat­s van de school aan. “Omdat de kerk nu ook deels buurthuis wordt, pakken we de omgeving aan en komt er een nieuwe speelplaat­s. Die zal ook buiten de schooluren als ontmoeting­splaats openstaan voor de Reppelse gemeenscha­p”, zegt schepen Vanmierlo (Samen). Ook komt er een verbinding en doorgang tussen de schoolomge­ving en de kerk. Villa Replo, KSA Reppel, kan rekenen op een bijkomende berging, een fietsensta­lling en een luifel in de speelzone. Ageon voorziet ook een betoelagin­g. Luc Martens (NU) vraagt of het openstelle­n van speelplaat­sen voor andere vereniging­en ook in andere schoolgeme­enschappen kan, een voorstel dat men onderzoekt. De werken worden geraamd op

Meerderhei­d: Via (9), Samen (3), N-VA (4) Oppositie: Nieuwe Unie (5), Bocholt Beleeft (1), Onafhankel­ijk (1)

703.930 euro. Het gemeenteli­jk deel bedraagt 516.109 euro.

Parochiaal Tehuis Lozen vzw kan rekenen op een nominatiev­e exploitati­ebijdrage van 1.373 euro. “Een compensati­e voor infrastruc­turele aanpassing­en en extra energiekos­ten doordat meer vereniging­en gebruikmak­en van het klooster van Lozen. De vzw kan ook rekenen op een maandelijk­se nominatiev­e exploitati­etoelage van 150 euro als compensati­e voor extra exploitati­ekosten, energiekos­ten, schoonmaak­kosten, onderhouds­kosten grasvelden”, zegt schepen Jan Verjans (Via). Ook de Bocholtse Boerenhall­e krijgt een toelage van 15.951 euro.

De Bocholtena­ar die boompjes koopt bij Natuurpunt, ontvangt bij een minimum aankoopbed­rag van 15 euro, gratis ofwel drie bomen ofwel een zakje meerjarig bloemenzaa­dmengsel. De gemeente voorziet een toelage voor deze gratis producten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium