Het Belang van Limburg

‘The Masked Singer’, maar dan met valse wimpers en pailletten

- Tom Vets

Speuren naar de identiteit van BV’s die prachtig zijn uitgedost: het heeft iets weg van Maar dan met veel meer naaldhakke­n, pailletten en valse wimpers. het nieuwe VTM-programma dat vrijdag z’n vuurdoop kent, brengt de huiskamer binnen.

Nog een verschil: The Masked Singer komt uit het verre ZuidKorea, Make Up Your Mind van veel dichter bij huis. Het format werd bedacht door acteur Herald Adolfs, de man van de Nederlands­e host Carlo Boszhard. De formule is simpel: bekende mensen transforme­ren in onherkenba­re en betoverend­e dragqueens die de show stelen met een wervelende performanc­e. Daarbij gaan ze echt all the way: ze dragen torenhoge hakken, pluimen en pailletten, kleurrijke make-up, opgezette kapsels en valse wimpers. Werkelijk iedereen kan onder de vermomming zitten, van een zangeres tot een kok en een politicus tot een acteur.

De vijf deelnemers moeten wel hun beste beentje voorzetten, want ze worden beoordeeld door profession­ele dragqueens Vanessa Van Cartier – die ook in de Nederlands­e versie meedoet –, Sammy Jo, Star, Dina Price en Lola McQueen. Die laatste zette als dove dragqueen enkele jaren geleden nog een opvallende act neer in Belgium’s Got Talent.

Van flaneren over de catwalk of lipsyncen tot de complete act en star quality op een podium: alle criteria worden door de jury onder de loep genomen. Daarnaast is er het obligate BV-panel met Herkenaar Bart Appeltans, Natalia, Julie Van den Steen en Ruth Beeckmans die raden om welke BV’s het gaat. Zij krijgen tips via de accessoire­s, kleuren en muziek tijdens de act.

Net zoals destijds in Nederland wordt vrijdag

 ?? FOTO'S VTM ?? De Gouden Queen.
FOTO'S VTM De Gouden Queen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium