Het Belang van Limburg

Rolling Stones kondigen morgen nieuw album aan

- HASSELT Christof Rutten

The Rolling Stones hebben maandagavo­nd bevestigd dat woensdag een nieuw album wordt gelanceerd. Na weken vol teasers en hints meldt de groep nu op zijn sociale media dat woensdag alle details over ‘Hackney Diamonds’ naar buiten worden gebracht. Het is het eerste studio-album van de Stones sinds 2005.

Eerst was er een ouderwets ogende reclame te vinden in de Londense Hackney Gazette, een advertenti­e van ‘glasbedrij­f’ Hackney Diamonds. Maar het lettertype en de hints in de tekst naar tal van Stonesklas­siekers waren overduidel­ijk: Jagger en co zaten hierachter, de groep zou met een nieuwe plaat komen.

Dan was er de site www.hackneydia­monds.com. Wie daar naartoe surft, vindt daar niet alleen een groot, bewegend logo van de beroemde tong van The Rolling Stones, maar ook een countdown. Gisteren versprong de countdown naar nog maar één dag te gaan. Gisteravon­d laat kondigde de groep dan aan dat ze woensdag hun nieuwe album lanceren.

De groep zal woensdagmi­ddag (Belgische tijd) vanuit Londen een live-interview doen met Tonight Show-presentato­r Jimmy Fallon. Het evenement wordt live uitgezonde­n via YouTube. Aan de sessie doen Mick Jagger, Ron Wood en Keith Richards mee. De afgelopen weken werd ook al met regelmaat het beroemde logo van de groep geprojecte­erd op gebouwen in wereldsted­en+ als New York, Los Angeles, Londen en Parijs.

Twaalf nieuwe nummers

Maandag verscheen er ook een nagelnieuw­e Wikipedias­ite, specifiek over Hackney Diamonds. Daar leken ze zeker van hun zaak: Hackney Diamonds is het nieuwe album van de Britse supergroep. En ze voegen er een hele tracklist aan toe.

De twaalf titels: ‘Angry’ (de nieuwe single), Bite My Head Off, Depending On You, Dreamy Skies, Driving Me Too Hard, Get Close, Live by the Sword, Mess It Up,Morning Joe Cues, Sweet Sounds of Heaven, Tell Me Straight en Whole Wide World. Het is het eerste album met eigen werk in jaren. En het eerste album sinds het overlijden van drummer Charlie Watts in augustus 2021. In 2016 brachten ze Blue & Lonesome uit, met covers van bluessongs. A Bigger Bang - hun laatste volledige album met eigen songs stamt ondertusse­n al uit 2005. In 2020 was er wel nog een nieuwe single: Living in a Ghost Town. De groep zou in 2020 aan nieuw materiaal begonnen zijn, maar covid zat de opnames een tijd in de weg. Volgens Wikipedia speelde Beatle Paul McCartney een baslijn in. En in juni 2023 verklapte voormalig Stones bassist Bill Wyman dat hij voor het eerst in 30 jaar nog eens muziek had opgenomen met zijn voormalige bandcolleg­a’s. Op Hackney Diamonds zou ook drummer Charlie Watts nog te horen zijn, die in augustus 2021 overleed, net als de nieuwe drummer Steve Jordan.

 ?? FOTO GETTY IMAGES ??
FOTO GETTY IMAGES
 ?? FOTO REUTERS ?? De reclame van ‘glasbedrij­f Hackney Diamonds’.
FOTO REUTERS De reclame van ‘glasbedrij­f Hackney Diamonds’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium