Het Belang van Limburg

Cybersecur­ity manager moet beveiligin­g aanscherpe­n bij Limburg.net

- Mark van Luyk

Limburg.net heeft een interim cybersecur­ity manager aangesteld. De nieuwe manager heeft ondertusse­n de gemeenteli­jke Data Protection Officers (DPO’s) van de gemeenten op de hoogte gebracht van de extra beveiligin­gsmaatrege­len.

Om de technische en juridische trajecten van de recente cyberaanva­l te coördinere­n en aanbevelin­gen te doen over de verdere versterkin­g van de databeveil­iging, stelde Limburg.net een interim cybersecur­ity manager aan. “Deze cybersecur­ity manager zal de organisati­e de komende zes maanden bijstaan in het beheer van de gevolgen van de cyberaanva­l en de databeveil­iging verder aanscherpe­n. Dit zorgt er ook voor dat onze medewerker­s zich verder kunnen focussen op hun operatione­le kerntaken.”

Sensibilis­eren

Na diepgaande analyse wordt volgens Limburg.net duidelijk hoe de criminelen te werk zijn gegaan. Nadat multifacto­rauthentic­atie (tweestapsi­dentificat­ie van de gebruiker, red.) in eerste instantie de aanval kon weren, vonden de hackers een weg naar binnen via een andere toegangspo­ort waar die multifacto­rauthentic­atie niet van toepassing op was. Limburg.net deelde ook de technische tijdslijn van de cyberaanva­l met de DPO’s en gaf meer uitleg bij de genomen en geplande beveiligin­gsstappen en sensibilis­eringscamp­agne.

Limburg.net verstuurde ondertusse­n al meer dan 270.000 brieven aan de gedupeerde­n en zal zich blijven inzetten op het correct informeren en sensibilis­eren van de inwoners. Tijdens de campagnes zal er ook ingezet worden op het sensibilis­eren over cyberveili­gheid. Via haar website, sociale media en brieven aan de getroffen inwoners van Limburg en Diest kregen mensen informatie over cybersecur­ity en tips om zich beter te beveiligen.

Limburg.net zal deze boodschap blijven herhalen in de folder over afvalpreve­ntie die binnenkort naar ruim 381.000 gezinnen in Limburg en Diest wordt verstuurd.

 ?? © KAREL HEMERIJCKX- ?? Limburg.net verstuurde ondertusse­n al meer dan 270.000 brieven aan de gedupeerde­n van de cyberaanva­l.
© KAREL HEMERIJCKX- Limburg.net verstuurde ondertusse­n al meer dan 270.000 brieven aan de gedupeerde­n van de cyberaanva­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium