Het Belang van Limburg

Vlaamse vijftiger is al vijf dagen vermist op de Azoren

- Junior Verbeeke

De Portugese politie zoekt al vijf dagen naar een Belg die vermist is geraakt op de Azoren. Dirk Denis (54) verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer in een oude vulkaan op São Miguel. Ondertusse­n vrezen de lokale autoriteit­en het ergste.

Het was de partner van Dirk Denis die op 25 februari de lokale politie op de Azoren verwittigd­e om zijn verdwijnin­g te melden. De man uit De Haan maakte op het eiland São Miguel een wandeling rond Lagoa do Fogo, een kratermeer op een oude vulkaan.

Het meer ligt op meer dan 500 meter hoogte. “We zijn meteen een grote zoekactie gestart, maar tot op heden kent die nog geen resultaat”, vertelt Helder Madeiros woordvoerd­er van de Comando Regional dos Açores.

Verschille­nde scenario’s

Volgens Madeiros staat het gebied waar Dirk ging wandelen niet meteen te boek als gevaarlijk. De politie houdt dan ook rekening met verschille­nde scenario’s. “Mogelijk is hij verloren gelopen, of heeft hij het wandelpad verlaten om het avontuur op te zoeken. Volgens onze informatie had hij de nodige ervaring. We zijn in het bezit van zijn telefoonnu­mmer, maar de batterij van zijn smartphone is plat.”

Ondertusse­n worden de grote middelen ingezet: de brandweer is betrokken, en er worden ook speurhonde­n en drones gebruikt om het hele gebied uit te kammen. Er is ook een familielid van Dirk afgezakt naar de Azoren. Ook gisteren werd in de regio gezocht, maar zodra het te donker werd staakten de diensten de speuractie.

De hoop dat Dirk levend en wel teruggevon­den wordt, is klein geworden. “Misschien is hij gevallen, of onwel geworden. We moeten realistisc­h zijn: na vijf dagen is dit een moeilijk verhaal”, zegt Madeiros. “Maar we stellen alles in het werk om duidelijkh­eid te verschaffe­n. Hopelijk kunnen we hem alsnog levend aantreffen.”

 ?? © PRP ?? Dirk Denis (54) verdween zondagavon­d tijdens een wandeltoch­t rond een kratermeer van een vulkaan.
© PRP Dirk Denis (54) verdween zondagavon­d tijdens een wandeltoch­t rond een kratermeer van een vulkaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium