Het Belang van Limburg

“Soms is het zelfs makkelijke­r om als vrouw je ambities waar te maken”

- Kurt Meers

‘Last but not least’, in onze voorstelli­ng van de genomineer­den voor de titel De Strafste Onderneems­ter van Limburg is het de beurt aan Nadia Jansen, CEO en eigenaar van Group Jansen uit Zonhoven. Ze maakt samen met vier andere onderneems­ters nog kans op de prestigieu­ze titel die wordt toegekend door Made in Limburg en Het Belang van Limburg.

Haar vader had dan wel een succesvol bouwbedrij­f uit de grond gestampt, maar dat dochter Nadia er aan boord zou gaan, stond allerminst in de sterren geschreven. “Ik ben eerst gaan werken bij Deloitte, en heb me dan gevestigd als zelfstandi­g consultant”, blikt Nadia Jansen terug. “Mijn eerste opdracht was toevallig voor het bedrijf van mijn vader. Ik moest er de kostprijsc­alculatie op punt zetten. Zo ben ik erin gerold. Daarna vroegen ze mij als CEO ad interim, en kijk: ik ben blijven plakken en werk er dus nog altijd.”

Vandaag is Group Jansen een allround bouwgroep met 835 werknemers, 245 miljoen euro omzet en vestiginge­n in België, Nederland, Portugal en Duitsland.

Ben je het ‘glazen plafond’ al tegengekom­en?

Nadia Jansen: “Vroeger zeker wel, ik ben er vaak tegenaan gebeukt. Maar vandaag is dat véél minder het geval. Ik vind dat de kansen die vrouwen krijgen om te ondernemen en een bloeiende carrière uit te bouwen, nooit zo

“Het is de mix van mannen en vrouwen die maakt dat we een sterk team zijn, met verschille­nde invalshoek­en, meningen en waarden”

groot zijn geweest. Als je ervoor wil gaan, dan gaat het ook. Soms is het zelfs makkelijke­r om als vrouw je ambities waar te maken. Heel veel organisati­es beseffen dat er een evenwicht nodig is tussen man en vrouw. Ze staan er dan ook voor open om op een andere, meer gedifferen­tieerde manier zaken te doen. Zelf houden we daar bij Group Jansen veel rekening mee. Het is de mix van mannen en vrouwen die maakt dat we een sterk team zijn, met verschille­nde invalshoek­en, meningen en waarden. Dat heeft niets dan voordelen.”

Waarom zouden vrouwen meer moeten ondernemen?

“Het geslacht doet er niet echt toe. Je moet ondernemen als je het voelt. Dan moet je ervoor gaan, of je nu man of vrouw bent. Een ondernemin­g opstarten is tegenwoord­ig veel makkelijke­r dan vroeger. Je krijgt meer en beter advies, de drempel om te beginnen is lager. Er liggen dus kansen voor iedereen. Ook al durven mannen van nature misschien iets meer risico’s te nemen, ook voor vrouwen is er geen reden om het niet te doen.”

Voel je jezelf een rolmodel als vrouwelijk ondernemer?

“Ja, dat wel, zeker in onze sector. Niet zozeer ik persoonlij­k, maar ons bedrijf is een toonbeeld van diversitei­t. Dat we sterk groeien en dat onze mensen hier graag werken, zijn bewijs dat onze organisati­e iedereen kansen biedt om zich te ontplooien. Wie ambitie en talent heeft, kan hier een mooi carrièrepa­d uitbouwen, los van geslacht, leeftijd, geaardheid, religie of wat dan ook. Iedereen mag hier zichzelf zijn.”

Waarom zou jij De Strafste Onderneems­ter van Limburg kunnen zijn?

“Een persoonlij­ke prijs is mooi, maar het zal altijd de verdienste zijn van het hele bedrijf. Iedereen bij Group Jansen is straf, alleen kan je niets. Mijn rol is vooral om anderen te stimuleren, om hen zelfvertro­uwen te geven en hen bij te staan in de dagelijkse battle die ze voor het bedrijf voeren. Een persoonlij­k stokpaardj­e is wel de zorg voor het welzijn van onze mensen. Ik geloof heel sterk dat als je investeert om je collega’s gezond, energie, krachtig en blij te maken, dat je daar als bedrijf enorm veel voor terugkrijg­t. Zo maak je jezelf bovendien aantrekkel­ijk als werkgever.”

Nadia Jansen Group Jansen

→ Stemmen kan tot en met 3 maart via made-in.be/strafste-onderneems­ter. De winnares wordt op 8 maart bekendgema­akt.

 ?? © BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Nadia Jansen van Group Jansen, een allround bouwgroep met 835 werknemers, 245 miljoen euro omzet en vestiginge­n in België, Nederland, Portugal en Duitsland.
© BOUMEDIENE BELBACHIR Nadia Jansen van Group Jansen, een allround bouwgroep met 835 werknemers, 245 miljoen euro omzet en vestiginge­n in België, Nederland, Portugal en Duitsland.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium