Het Belang van Limburg

Buurjongen rijdt door voorgevel

- Jos Thomassen

Een automobili­st is via de voortuin dwars door de gevel van een huis gereden in de Loostraat in Vucht. Het bleek te gaan om de buurjongen. “Nog een geluk dat wij niet in de zetel zaten”, zeggen bewoners Jos (66) en Daniëlle (62) Conings.

Het paar, dat al 42 jaar in de Loostraat woont, werd maandagmid­dag rond half vijf opgeschrik­t door een enorme knal. “We waren allebei boven. Jos stond net onder de douche. We dachten dat een kast was omgevallen”, zegt Daniëlle.

“Toen ik uit het bovenraam keek, zag ik een auto in onze voortuin staan. En toen we naar buiten gingen, zagen we onze buurjongen uit de auto kruipen. Hij was niet gewond. Zijn airbags waren afgegaan. zei hij.”

De ravage was enorm. “Een verwarming is uit de muur gerukt en gelukkig tegen een steunbalk van de tv blijven steken. Het water spoot door de living. De zetel was verplaatst en er lagen bakstenen door het hele huis. De brandweer heeft de muur gestut en binnen alles afgekit met platen. Het raam gaat niet meer gewoon open. Ook het andere raam knelt”, heeft Jos intussen geconstate­erd.

Omdat het water uit de ver warming bleef vloeien, kwam er een loodgieter aan te pas. “Die heeft in de kelder enkele buizen afgesloten. Gelukkig hebben we nu weer warm water. Aanvankeli­jk was het behelpen met de pelletkach­el”, zegt Daniëlle, die weer haar neksteun heeft aangetrokk­en. “Omwille van de emoties speelde mijn nek op.”

Het huis van de familie Conings ‘’t Is gebeurd’, ligt op het einde van het eerste stuk van de Loostraat, net voor een bocht naar links. “Ik heb hier in het verleden op eigen initiatief biggenrugg­en gelegd op de stoep, maar ik moest die weghalen van de gemeente”, zegt Jos. “Hier wordt snel gereden. Vooral na schooltijd. Maar wie verwacht nu zoiets na 42 jaar?”

De verzekerin­g kwam intussen poolshoogt­e nemen. “Het is wachten op een bestek van een aannemer.”

Vorig jaar kwam ook al een automobili­st aan het begin van Het Loo, een verkavelin­g in de schaduw van het kanaal, in een huis terecht. Dat was aan het andere eind van de wijk op de kruising met de Heirstraat.

 ?? © RR ?? De ravage was enorm. “Een verwarming is uit de muur gerukt.”
© RR De ravage was enorm. “Een verwarming is uit de muur gerukt.”
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium