Het Belang van Limburg

Ilenikhena loodst Antwerp voorbij Oostende naar topaffiche tegen Union

- David van den Broeck

Het Oostendse bekersproo­kje eindigt in de halve finales. Antwerp op de Bosuil kloppen bleek – zoals verwacht – een brug te ver. De Great Old, met Ilenikhena tweemaal aan het kanon, gaat op 9 mei voor zijn derde eindzege in vijf jaar, al zal het dan voorbij het ijzersterk­e Union moeten.

Een zesde bekerfinal­e voor Royal Antwerp FC of een tweede voor KV Oostende. Was er iemand die twijfelde wat het zou worden? In het voetbal moet je altijd geloven in sprookjes, want het is al te gek voor woorden dat een staartploe­g uit tweede klasse, te midden van de financiële problemen, zo ver is geraakt.

Antwerp greep de bezoekers ook meteen naar de keel. Medley – klinkende naam – devieerde een voorzet van Ejuke bijna in eigen doel, Van den Bosch knikte de corner van Ondrejka over. De thuisploeg ontwikkeld­e een tempo dat veel te hoog lag voor de tegenstand­er en kwam vooral opzetten via rechts. Als de voorzetten van ex-Oostendena­ar Bataille wat beter waren geweest, had de 1-0 snel op het bord kunnen staan.

Een hele alinea vol kansen en we waren nog maar een kwartier ver. De openingsgo­al kon echt niet uitblijven. En op een nieuwe hoekschop van Ondrejka, die Alderweire­ld op Wylin kopte, was Ilenikhena zoals zo vaak er als de kippen bij om z’n twaalfde van het seizoen binnen te tikken. De Nigeriaans­e Fransman is toch een fenomeen, hoor.

KVO laat 1-1 liggen

Het moeilijkst­e was nu achter de rug, maar Antwerp moest wel gefocust blijven. Nadat Van den Bosch half naast een diepe pass tackelde, kon Berte zowaar op Senne Lammens af. De Croky Cupkeeper van de Great Old moest echter niet ingrijpen omdat de Belgisch-Ivoriaanse topschutte­r van Oostende de bal te ver voor zich uit tikte en dan slecht achteruit legde. Gemiste kans om – totaal tegen de gang van het spel in – gelijk te maken. En toen Ondrejka drie minuten later een vrijschop op het hoofd van Van den Bosch schilderde, stond het 2-0. Match gespeeld, zeker? In het slot deed Ilenikhena er met het hoofd nog een goaltje bij.

Antwerp freewheeld­e daarna verder naar de bekerfinal­e. Afspraak (in principe) op 9 mei op de Heizel, al krijgen we op 17 maart, op de slotspeeld­ag van de reguliere competitie, al een voorsmaakj­e. Dan komen de Brusselaar­s nog eens op bezoek. ANTWERP: Lammens, Bataille, Van den Bosch, Alderweire­ld, Wijndal, Yusuf, Keita, Janssen (76’ Udoh), Ejuke, Ilenikhena, Ondrejka (70’ Ekkelenkam­p)

KV OOSTENDE: Gabriël, Wylin, Vinck, Decoene, Medley, Laes (70’ D’Arpino), Dewaele, Amade (70’ Van Daele), Henderson (61’ Perez), Atanga (61’ D’haese), Berte

DOELPUNTEN: 16’ Ilenikhena 1-0, 26’ Van den Bosch 2-0, 87’ Ilenikhena 3-0

GELE KAARTEN: 63’ Dewaele, 82’ Perez TOESCHOUWE­RS: 15.000

SCHEIDSREC­HTER: Erik Lambrechts

 ?? © BELGA ?? Georges Ilenikhena.
© BELGA Georges Ilenikhena.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium