Het Belang van Limburg

“Wil de beste belofteplo­eg van het land worden”

Jonkies van Club Brugge vanavond bewijzen tegen Jong Genk. Dat mogen de

- Jimmy De Schrijver

Vorig seizoen was Club NXT nog de revelatie van 1B en eindigde het op een knappe vierde plek. Dit seizoen loopt het iets moeilijker voor de troepen van trainer Nicky Hayen (ex-STVV). Toch wil de Truienaar opnieuw “de beste belofteplo­eg van het land worden”. Met een voorlopige elfde plek lijken jullie niet in de problemen te zullen komen. Hoe voelt het om te freewheele­n door 1B?

“We zijn nog niet in gevaar gekomen, maar hebben dit seizoen toch al enkele moeilijke momenten gekend. Door de samenstell­ing van de kalender moesten we het nog maar pas tegen de volledige top zes opnemen. Dat was een mindere periode, maar hierdoor leerden de jongens omgaan met de druk en leerden ze wat ze moeten doen om de situatie te keren.”

Wat is het verschil tussen het vorige en het huidige team?

“Maturiteit sowieso. Met Arne Engels, Jorne Spileers, Romeo Vermant, Ibe Hautekiet, Cisse Sandra, Noah Mbamba en Lynnt Audoor zijn er verschille­nde jongens doorgegroe­id naar onze A-kern of naar andere ploegen op het hoogste niveau. De huidige kern is de jongste ooit bij Club NXT. We hebben heel wat aanstormen­de talenten, maar ze missen nog ervaring. Maar het potentieel is er wel.”

Wat doet het met jou als trainer als je die spelers ziet doorstrome­n?

“Dat doet enorm deugd. Het blijft ons doel om spelers te pushen naar een hoger niveau en om hen te laten slagen bij Club Brugge. Dat lukt niet voor iedereen, maar we hopen hen wel voor te bereiden op een mooie carrière in het profvoetba­l, ook al is dat niet bij Club.”

Wat is de ambitie voor de rest van het seizoen?

“Vorig jaar werden we vierde en waren we de beste belofteplo­eg. Nu staan we elfde. We willen nog steeds de beste belofteplo­eg worden. Er speelt altijd een beetje prestige tussen de clubs die een jong team afvaardige­n, maar het mag niet ten koste van de ontwikkeli­ng en opleiding van de spelers gaan.”

Wat verwacht je van Jong Genk?

“De heenwedstr­ijd wonnen we met 0-3, maar Jong Genk is sindsdien gegroeid. Er staat een goed team op het veld dat herkenbaar voetbal speelt en dat na Nieuwjaar heel mooie resultaten liet optekenen. We zullen er het beste Club NXT tegenover moeten zetten.”

Akpan keert terug - Coach Jelle Coen kan niet rekenen op de geschorste Faissal Al Mazyani en de geblesseer­de Brad Manguelle (knie). Christian Akpan is er na een enkelbless­ure opnieuw bij. DE KERN: Penders, Pieklak, Van Ingelgom, Martens, Arabaci, Caicedo, Kongolo, Onstein, Bangoura, Akpan, Van de Perre, Claes, Bafdili, Karetsas, Nuozzi, Adedeji-Sternberg, Beniangba, Mirisola, Da Costa, Touré, Kumata.

 ?? © ISOSPORT ?? De Truienaar probeert de volgende generatie Club Brugge-spelers klaar te stomen.
© ISOSPORT De Truienaar probeert de volgende generatie Club Brugge-spelers klaar te stomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium