Het Belang van Limburg

Anonieme bron lekt bewijsmate­riaal tegen Horner

-

Net toen het schandaal rond Christian Horner voorbij leek, werd de vuile oorlog nog vuiler. In een anonieme mail is het bewijsmate­riaal tegen de teambaas van Max Verstappen bij Red Bull gelekt aan de hele perszaal, alle teambazen en de bobo’s van FIA en F1.

Een anonieme bron verstuurde tijdens de tweede vrije training een link naar Google Drive naar tientallen journalist­en, alle teambazen en ook de kopstukken van F1 (Stefano Domenicali) en FIA (Mohammed Bin Sulayem). Via de link kon je 79 bestanden downloaden, die het bewijsmate­riaal vormden in de zaak tegen Christian Horner (50). De Brit, getrouwd met Spice Girl Geri Halliwell, wordt door zijn persoonlij­ke secretares­se beschuldig­d van grensovers­chrijdend gedrag in de seksuele sfeer. Het moederhuis van Red Bull in Oostenrijk had in alle discretie een intern onderzoek opgestart naar Horner, maar dat werd gelekt naar diverse journalist­en. De Nederlands­e krant ‘De Telegraaf’ bracht het verhaal uit. Daarop barstte het schandaal los.

De onafhankel­ijke advocaat rondde zijn onderzoek deze week af en het moederhuis van Red Bull concludeer­de woensdag dat Horner vrijuit ging. Daarmee leek de affaire voorbij. “Red Bull Racing is nooit sterker geweest”, zei Horner donderdago­chtend aan de Britse tv.

Dickpick of vinger?

Tot het materiaal naar de media werd gelekt. De meeste bestanden lijken screenshot­s van de telefoon van de dame in kwestie, met conversati­es via WhatsApp. Daarin flirt ze zelf met Horner, en klaarblijk­elijk is er ook wel iets gebeurd tussen de twee, met instemming van beiden. Later geeft ze wel aan dat er grenzen overschred­en zijn, en dat Horner moet dimmen. Verder zit er ook een wazige foto bij, waarvan de perszaal zich nu afvraagt of het een dickpic is, dan wel een foto van een vinger.

De eerste vraag is of deze documenten authentiek zijn. In deze wereld van artificiël­e intelligen­tie is het makkelijk om dingen te fabriceren. Als ze wel echt zijn, zijn ze bezwarend voor Horner en zal het buitenecht­elijke avontuur zijn huwelijk geen goed doen. Maar het is verre van zeker dat dit materiaal voor een rechtbank zou volstaan voor een veroordeli­ng.

Wel is heel duidelijk dat Horner een tegenstand­er heeft die heel ver wil gaan om zijn kop te laten rollen. Zoals eerder gezegd is dit gevecht tegen Horner een veldslag in een bredere oorlog om de macht bij Red Bull Racing enerzijds, en bij het moederhuis van Red Bull in Salzburg anderzijds. Tegelijk werd donderdag duidelijk dat andere teambazen in deze affaire Horner willen treffen, en/of Red bull willen destabilis­eren. Toto Wolff en Zak Brown openden nog voor de e-mail het vuur tijdens een persconfer­entie.

Het moet nog blijken of Horner ook deze aanval overleeft. Hij reageerde met een statement: “Ik zal niet reageren op anonieme speculatie­s, maar ik herhaal dat ik de beschuldig­ingen altijd heb ontkend. Ik heb de integritei­t van het onafhankel­ijke onderzoek gerespecte­erd en heb volledige medewerkin­g verleend. Het was een grondig en fair onderzoek, uitgevoerd door een onafhankel­ijke en gespeciali­seerde advocaat en het heeft geconclude­erd in de afwijzing van de klacht. Ik focus helemaal op de start van het seizoen.”

Wordt vervolgd.

 ?? © REUTERS ?? Chrisitan Horner.
© REUTERS Chrisitan Horner.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium