Het Belang van Limburg

Sporting Pelt aast op twee spelers van failliete Lions

- Ivo Kwanten

Voor Sporting Pelt zit de BENE-League er bijna op. De Noord-Limburgers krijgen zaterdag het failliete Lions over de vloer. Met twee spelers van die club is Pelt in gesprek met oog op volgend seizoen.

Hubo Handbal liet met Gregory Quintallet, Jean Dupont en Kobe Serras al drie inkomende transfers noteren. Ook Pelt maakt werk van de ploeg voor volgend seizoen. “Door de moeilijke situatie bij Lions zijn spelers van die club gegeerd wild op de transferma­rkt”, bevestigt Diederik Stollman. “We maken er geen geheim van dat we ons oog op een paar van die jongens hebben laten vallen. Er zijn namelijk een paar vacatures bij onze club. Doelman Nick Deekens aast op een overgang naar het buitenland, Youri Denert heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Eupen. Dus ja, we zijn op zoek naar een nieuwe doelman en het prof iel van Lionskeepe­r Bram Kleijkers past perfect bij onze club. Maar handtekeni­ngen zijn er nog niet, we praten nog met andere doelmannen. Hetzelfde geldt voor hoekspeler Rob Schmeits. Omdat Sverre Stollman de concurrent­ie wil aangaan met Door en Louis Vandebeeck in de opbouwrij moet er versterkin­g komen op de flank. Maar net als bij Kleijkers is hier nog niets getekend.”

Lions is licentie kwijt

Lions heeft intussen slecht nieuws gekregen van het Nederlands handbalver­bond. De licentie wordt ingetrokke­n waardoor de club later dit voorjaar zijn Nederlands­e titel niet kan verdedigen. Verdere deelname aan de Nederlands­e beker en de BENELeague komt voorlopig niet in het gedrang. Of er een doorstart komt of niet, de club uit Sittard moet sowieso rekening houden met een leegloop. Jasper Adams en Ivo Steins hebben al beslist na dit seizoen de schoenen aan de haak te hangen. En terwijl Kleijkers en Schmeits spreken met Pelt, zou Bocholt aan Jur en Ids Eussen denken.

→ Sporting Pelt - Lions (zaterdag 20 uur sportcentr­um Dommelhof

“Doelman Nick Deekens aast op een overgang naar het buitenland en Youri Denert heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Eupen”

Diederik Stollman Sporting Pelt

 ?? © LIONS © LIONS ?? Rob Schmeits.
Bram Kleijkers.
© LIONS © LIONS Rob Schmeits. Bram Kleijkers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium