Het Belang van Limburg

Nieuwe verlichtin­g ontmoeting­scentrum zorgt voor besparing, maar hoeveel is niet duidelijk

- De Geer: Sporthal: Muziek:

Meerderhei­d: HE (15)

Oppositie: CD&V (4), onafhankel­ijke (2), Groen (1), Vooruit (1)

In het Ekselse ontmoeting­scentrum De Geer komt ledverlich­ting. “Deze relighting zorgt voor een lager energiever­bruik, en de nieuwe technieken verhogen het comfort van de gebruikers”, motiveerde schepen William Linmans (HE). Het beleid wil werken via de raamoveree­nkomst van het Vlaams Energiebed­rijf (VEB). De kostprijs wordt geraamd op ruim 46.000 euro, inclusief BTW. Oppositier­aadslid Raf Truyens (CD&V) wilde weten hoeveel men zo denkt te besparen. Schepen Linmans antwoordde dat een vergelijki­ng pas gemaakt kan worden na een eerste jaar ingebruikn­ame. Raadslid Marc De Pachter (Vooruit) reageerde verbaasd. “Een prognose van de besparing zou het uitgangspu­nt moeten zijn van een dergelijke dossier.” Raadslid Jan Vangenecht­en (CD&V) informeerd­e of er ook aandacht is voor de aanwezige toneelverl­ichting en de versleten theaterdoe­ken. “Er wordt nog gezocht naar de best duurzame oplossing voor volgspots zonder in te boeten aan lichtsterk­te”, aldus schepen Linmans. Schepen Kelly Leenaerts (HE) vulde aan dat de plaatsing van nieuwe theaterdoe­ken wordt onderzocht.

Oppositier­aadslid Jo Bollen (CD&V) informeerd­e naar enkele problemen in de sporthal en vroeg extra aandacht voor de veiligheid. “Niet alleen laat de verlichtin­g in sommige hoeken te wensen over, maar ook het dak is al een tijd lek.” Schepen William Linmans reageerde dat na De Geer de sporthal nieuwe verlichtin­g krijgt. “En het dak vertoont scheuren. We hebben al meerdere keren herstellin­gen laten uitvoeren. We zijn aan het bekijken om het dak volledig te vervangen. Maar dan zal de sporthal natuurlijk een tijd buiten gebruik zijn.”

Raadslid Marc De Pachter (Vooruit) stelde voor om de rocken popgeschie­denis van de gemeente aan te bieden via een wandel- en fietstocht van Belpop Bonanza. “Het boek ’Van Geys tot Goossens’ geschreven door onze inwoner Dirk Neyens zou eventueel als bron kunnen dienen”, stelde De Pachter. Schepen Nele Lijnen (HE) laat het uitzoeken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium