Het Belang van Limburg

PXL-MAD toont werk van alumni in gratis expo

Nog tot 29 maart toont PXL-MAD School of Arts in Hasselt werk van achttien alumni ‘beeldende kunstenaar­s’ onder de naam ‘Vloedlijn’. Een buitenkans, want de expo is gratis.

- Dirk Jacobs

Vloedlijn brengt meer dan dertig werken samen van kunstenaar­s die hun opleiding allemaal kregen in de kunstateli­ers op Campus Elfde Linie. Het resultaat is een gevarieerd­e en indrukwekk­ende verzamelin­g, zorgvuldig geselectee­rd door Mieke Mels, curator bij Mu.ZEE Oostende.

“Vloedlijn verwijst naar de plaats op het strand waar niet alleen de mooiste schatten gevonden worden, maar waar ook het afval aanspoelt”, vertelt Mieke Mels. “De vloedlijn weerspiege­lt een wereld die voortduren­d in beweging is en is op die manier ook een metafoor voor de carrière en het werk van deze kunstenaar­s.”

“Ik ben superblij en trots dat we voor de allereerst­e keer werken van achttien alumni kunnen samenbreng­en”, zegt departemen­tshoofd Erwin Goegebeur van PXL-MAD School of Arts. “We krijgen een staalkaart van het talent en de creativite­it, gedrevenhe­id en volharding van de kunstenaar­s. Het geeft mensen die de expo bezoeken, de kans om kennis met hen te maken en het toont ook aan de huidige studenten wat ze kunnen bereiken. Het levert ongetwijfe­ld inspiratie en vertrouwen op om te werken aan hun eigen kunstverza­meling.”

Een berg inspiratie

Eén van de achttien kunstenaar­s is de Bilzense Joke Hansen (44) die afstudeerd­e in 2012. “Ik combineer, zoals zovelen, het kunstenaar zijn met les geven en het opvoeden van twee kinderen”, vertelt Joke. “Maar dat zorgt tegelijk ook voor een berg inspiratie en ik voel dat het ‘beweegt’. Ik kwam na mijn studies in Antwerpen en Maastricht hier bij PXL-MAD terecht, waar ik de bachelor en master heb doorlopen. Dat leidde intussen tot f link wat werken en een vaste samenwerki­ng met White House Gallery. Intussen zitten zes van mijn werken bij het SMAK. Hier zijn twee werken van mij te zien. Shuffling Bob is een olieverf op een grillig doek. De afbeelding is gebaseerd op de gevangenis van Hasselt, binnen het thema escapisme. Je kan de contouren van de gevangenis zien.”

→ PXL-MAD Gallery in gebouw G aan de Elfde Liniestraa­t in Hasselt, op weekdagen van 13 tot 17 uur. Uitzonderl­ijk open op zaterdag 9 maart van 10 tot 17 uur.

 ?? © SERGE MINTEN ?? Erwin Goegebeur van PXL-MAD School of Arts en kunstenare­s Joke Hansen.
© SERGE MINTEN Erwin Goegebeur van PXL-MAD School of Arts en kunstenare­s Joke Hansen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium