Het Belang van Limburg

“Ik heb de tijd van mijn leven gehad”, benadrukt de Helchteren­se. Haatberich­ten doen Doriana niets na exit uit ‘Big brother’

Op sociale media kreeg ze heel wat haat over zich, maar Doriana La Monaca (26) onthoudt alleen de positieve berichten na een dikke maand in de villa van ‘Big brother’.

- Jana Brusten

Big brother leeft enorm online en dat vertaalt zich ook naar uitgesprok­en reacties op sociale media. Na haar exit zaterdag zag Doriana La Monaca de stroom aan posts over haar tijd in het huis. Daar zaten ook f link wat haatberich­ten tussen, maar die laat de Helchterse niet aan haar hart komen. “Ze noemen me ‘vals’ of ‘een roddelaar’, maar die kritiek doet me niks”, benadrukt ze. “Mensen moeten mij niet leuk vinden, maar het heeft geen zin om iemand persoonlij­k aan te vallen. Houd het respectvol, verneder de bewoners niet en betrek onze families er niet bij. Dat gaat voor mij een stap te ver. Kijkers vergeten dat Big brother een spel is: je moet met de anderen opdrachten bespreken om verder te geraken. Ik denk dat het onze pech was dat we tegenover de populairst­e groep stonden, met bewoners als Tom of Ashley.”

Onzekerhei­d

Voor haar intrede in het huis nam de Helchterse videoredac­teur zich voor om zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven. “Dat is me wel gelukt, ook al is dat soms moeilijk in een huis met zoveel sterke persoonlij­kheden”, bekent ze. “Daardoor hield ik me misschien wat in, want in het echte leven ben ik heel zot en doe ik graag gek. Al die uitgesprok­en karakters deden me toch wat onzeker voelen. In het echte leven omring je je alleen met mensen die je vertrouwt en heel goed kent. Die heb je in het huis niet, dus je bent verplicht om je mannetje te staan tussen onbekende mensen. Dat maakt het programma mentaal ook heel zwaar, want ik had er geen behoefte aan om mezelf zo naar de voorgrond te duwen.”

Dat minderwaar­digheidsge­voel weegt voor Doriana niet op tegen haar deelname aan Big brother. “Ik heb echt wel de tijd van mijn leven gehad”, verduideli­jkt ze. “Dat werd niet altijd zo getoond in de af leveringen of livestream, maar ik wil wel graag benadrukke­n dat ik het heel leuk vond. Voor mij is het er varing die ze me nooit meer kunnen afpakken.”

Op de foto

Nu ze het huis verlaten heeft, wordt Doriana al geregeld herkend op straat. “Dat is raar, maar ik vind dat eigenlijk wel leuk. (lacht) Mensen die mij aanspreken, zijn altijd superlief en positief. ‘Doriana, je mag echt trots zijn op jezelf. Jij bent tenminste jezelf gebleven’, vertellen ze dan. Sommigen worden zelfs emotioneel als ze met me praten, omdat ze zo trots zijn en de haat van anderen niet begrijpen. Het doet me goed om te zien dat er ook nog warme mensen bestaan. Of ik ook in het echte leven kritiek krijg? De mensen die lelijke commentare­n over me schrijven, zullen me nooit zo aanspreken. Misschien zijn dat zelfs de personen die op de foto willen met mij (lacht).”

→ ‘Big brother’, elke weekdag om 22.15 uur op Play4 en vanaf 20.30 uur op GoPlay‘Big brother: live’, zaterdag om 20 uur. Livestream 24/7 op Play247 en GoPlay

“In een huis zitten met zoveel sterke persoonlij­kheden, dat is soms moeilijk. Daardoor hield ik me misschien wat in, want in het echte leven ben ik heel zot en doe ik graag gek”

Doriana La Monaca Big brother kandidate

 ?? © PLAY ?? Afgelopen zaterdag moest Doriana La Monaca de villa van ‘Big brother’ verlaten.
© PLAY Afgelopen zaterdag moest Doriana La Monaca de villa van ‘Big brother’ verlaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium