Het Belang van Limburg

Ex-speler van Real Madrid speelt zaterdag in Hasselt tegen Buffel en Defour

-

Schrik niet als u Stijn Vreven zaterdag vanuit de dug-out van Sporting Hasselt ziet schreeuwen op Thomas Buffel of Luc Nilis. Een delegatie Belgische ex-profs neemt het in een galamatch op tegen hun Nederlands­e collega’s. En er staat zelfs een ex-speler van Real Madrid op het veld.

Sporting Hasselt bestaat 60 jaar en dat wordt gevierd. Ter ere van dit jubileum staat er zaterdagav­ond (18 uur) een galawedstr­ijd op het programma. De Belgische ex-profs van FC de Rebellen nemen het in de Derby der Lage Landen op tegen hun Nederlands­e collega’s.

FC de Rebellen is een nieuw concept waarbij amateurclu­bs, bedrijven of vereniging­en tegen de helden van weleer een potje kunnen voetballen. In Nederland bestaat dit concept al ruim 10 jaar en kent het een groot succes. Zaterdagav­ond volgt de officiële lancering in België.

Enfant terrible

Bij de Nederlande­rs zal ene Royston Drenthe tussen de lijnen staan. Die bestormde als tiener de voetbalwer­eld bij Feyenoord en versierde na de Europese titel met Jong Oranje in 2007 op zijn 20ste een transfer naar Real Madrid. Drenthe, die vandaag in de zorg werkt, kon er de hoge verwachtin­gen nooit inlossen. Door zijn leven naast het veld, waarin vaak vrouwen, feestjes en dure auto’s centraal stonden, kreeg hij de stempel van enfant terrible op zich geplakt. Nadien ging het in Engeland, Rusland, Turkije en de Emiraten alleen maar verder bergaf met zijn carrière. Eind vorig jaar stopte hij. (as)

DE BELGISCHE SELECTIE VAN STIJN VREVEN MET O.A.: Thomas Buffel, Steven Defour, Danny Boffin, Luc Nilis, Harald Pinxten, Peter van Houdt, Glenn Verbauwhed­e, Gill Swerts, Olivier Deschacht, Zinho Chergui, Jason Vandelanno­ite, Hernan Losada, Sean Aerts, Sherjill Mac Donald en Frédéric Dupré.

DE NEDERLANDS­E SELECTIE VAN JOHN VAN LOEN: Royston Drenthe, Koen Geven, Glenn Loovens, Pascal Bosschaart, John Schot, Olaf Lindenberg­h, René van Dieren, Ali Boussaboun, Michael Krohn Deli, John Goossens, Diego Biseswar, Patrick Paauwe, Andy Slory, Randy Wolters, Guyon Fernandez, Romano Denneboom. FEESTPROGR­AMMA VAN 60 JAAR SP. HASSELT: 12 uur: Familiedag; 17 uur: VIP-diners met liveoptred­ens en dj; 18 uur: galamatch.

 ?? © GETTY IMAGES ?? Drenthe (l.) speelde bij Real met Benzema en Ronaldo.
© GETTY IMAGES Drenthe (l.) speelde bij Real met Benzema en Ronaldo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium