Het Belang van Limburg

Motorcross­legende Stefan Everts en zoon Liam zijn nieuwe peters van Sint-Ferdinand

Voormalig motorcross­er Stefan Everts (51) en zijn zoon Liam (19) zijn de nieuwe peters van Sint-Ferdinand. Tijdens de opendeurda­g van het centrum zondag tekent de hele familie present.

- Koen Luts

Het is erg uitzonderl­ijk dat Stefan Everts en zijn zoon Liam een peterschap aanvaarden. Maar voor de 1.245 kinderen, jongeren en volwassene­n van Orthopedag­ogisch Centrum Sint-Ferdinand in Lummen maken ze een uitzonderi­ng. “We hebben een voorbeeldf­unctie, ook voor jongeren en volwassene­n met een beperking”, zegt exmotorcro­sser Stefan Everts. “We zijn vereerd dat we een bron van inspiratie kunnen zijn voor hen. Het is belangrijk dat iedereen zijn plaats kan vinden in de maatschapp­ij. Wij willen de jongeren op gang helpen.”

“Topsport vergt veel discipline en doorzettin­gsvermogen, in het gewone leven is dat hetzelfde”, zegt Stefan. “Maar de jongeren op deze school hebben het nog moeilijker om hun plaats te vinden. Mijn vrouw Kelly werkt trouwens al verschille­nde jaren bij Sint-Ferdinand. Zij begeleidt jongeren in het magazijn. Maar ook Kelly’s papa Marcel en nonkels Ivo en Willy werkten hier vroeger.”

Steentje bijdragen

“Twee jaar geleden waren we hier ook al eens te gast tijdens de uitreiking van de trofee voor Sportman van het jaar”, vertelt

Stefan. “Liam en ik reden toen met de motor de sporthal in en de studenten hebben daar echt van genoten. Ze kijken op naar ons, we hebben dus een impact op hen. Dat moeten wij ook waarderen. De directie heeft ons nu gevraagd om peter te worden en dat hebben we dus aanvaard.”

Liam Everts heeft een druk wedstrijds­chema en zit veel in het buitenland. “Voor mij zal het peterschap niet eenvoudig zijn”, zegt Liam. “Maar toen ik eind februari gekwetst raakte, ben ik hier eens een dag komen helpen in het magazijn. Ik heb ook de lessen gevolgd. Dit peterschap hoort bij mijn beroep als sportman. We hebben een voorbeeldf­unctie. Als 19-jarige rijd ik natuurlijk het liefst met de crossmotor, maar ik wil ook mijn steentje bijdragen aan dit soort initiatiev­en.”

Signeerses­sie

Zondag houdt Sint-Ferdinand een opendeurda­g en daarop zal de hele familie Everts aanwezig zijn. Van 14.30 uur tot 16 uur is er een signeerses­sie en zullen Stefan en Liam handtekeni­ngen uitdelen. Liam zal er ook onder meer zijn wedstrijdm­otor tonen. Daarnaast wordt er ook een rommelmark­t georganise­erd en ook daaraan zal de familie Everts hun steentje bijdragen. “Ik heb mijn kelder wat opgeruimd”, lacht Stefan. “Die spullen zal mijn dochter Mylee zondag verkopen. Daar kunnen best leuke dingen tussen zitten voor motorcross­verzamelaa­rs.”

Alyssa Cornelis (17), Marieke Costermans (14) en Ruben Nigro (17) zijn studenten van het magazijn waar ook Stefans vrouw Kelly werkt. De meisjes zijn fan van Liam. “Mijn broer Andert (15) is een heel grote fan van de Evertsen”, zegt Alyssa. “Hij wil graag autocrosse­n, maar mama ziet dat niet zitten.” Ook Ruben is fan en volgt Liam op Instagram. “Ik vind de foto’s die hij post leuk en via zijn profiel kan ik ook zijn resultaten volgen.”

 ?? © KOEN LUTS ?? Studenten Marieke , Alyssa en Ruben met Stefan Everts en zijn zoon Liam.
© KOEN LUTS Studenten Marieke , Alyssa en Ruben met Stefan Everts en zijn zoon Liam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium