Het Belang van Limburg

Nieuwe woonzone langs Nieuwe Steenweg in Wolske aangesnede­n

In Wolske wordt een nieuwe woonzone langs de Nieuwe Steenweg aangesnede­n. Op termijn komen daar 200 woningen, maar voorlopig is een vergunning aangevraag­d voor zestien grondgebon­den woningen.

- Dirk Jacobs

De vergunning­saanvraag van projectont­wikkelaar Kolmont vertrekt volgende week naar de stad Hasselt. “Wij zijn enkel eigenaar van het oostelijke gedeelte langs de Nieuwe Steenweg”, zegt Milan Vanstapel van Kolmont. “Er is een masterplan uitgewerkt voor de hele site. Wij tekenen nu, in de eerste fase, voor zestien woningen aan de rand van het project.” Het masterplan mikt op duurzaamhe­id en betaalbaar wonen. Er komt veel groen, traag verkeer en in het binnengebi­ed zal er in de hoogte gebouwd worden, terwijl er aan de rand eerder gekozen wordt voor grondgebon­den woningen om aan te sluiten op de omgeving.

Amfitheate­r

Toch zal met de bouw van de eerste fase al 1 hectare aangesnede­n worden en zal ook al een groot deel van het openbaar domein aangelegd worden, waaronder de fietsverbi­nding naar de Kiezelstra­at. Er komen ook al elektrisch­e laadpalen, een pakjesauto­maat, recreatiez­ones... “Op die manier kan een lokale vereniging al een activiteit organisere­n op het terrein, zoals bijvoorbee­ld een openluchtt­heater. Dat kan nog meer ideeën opleveren voor het publiek toegankeli­jke binnengebi­ed zoals speelvoorz­ieningen, een amfitheate­r, buurtverbl­ijfsruimte­s, maar vooral plaats voor groen en water”, zegt Vanstapel nog.

Energieneu­traal

De gebouwen zullen allemaal energieneu­traal zijn. In de totale woonzone komt er slechts 250 meter ontsluitin­gswegen voor gemotorise­erd verkeer zijn, 475 meter weg zal autoluw zijn en we voorzien 450 meter fietspaden en 300 meter wandelpade­n. “Op de Vlaamse Duurzaamhe­idsmeter Wijken hebben we zo een heel goede score gehaald, waardoor er een mogelijkhe­id is om overheidss­ubsidies te bekomen”, besluit Vanstapel.

 ?? © RR ?? Er is een masterplan uitgewerkt dat vooral inzet op duurzaamhe­id en betaalbaar wonen.
© RR Er is een masterplan uitgewerkt dat vooral inzet op duurzaamhe­id en betaalbaar wonen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium