Het Belang van Limburg

SPORT KORT

-

WIELRENNEN: Tobias Lund Andresen (21) won voor de tweede dag op rij een rit in de Ronde van Turkije, voor zijn sprinter Fabio Jakobsen, en blijft leider. *** Davide Bomboi (24) brak bij een val de hand. (hc)

TENNIS: Boris Becker (56) heeft een akkoord gesloten met zijn schuldeise­rs om zo zijn persoonlij­k faillissem­ent te beëindigen. Becker werd twee jaar geleden veroordeel­d voor het verbergen van zijn vermogen voor de curator bij zijn faillissem­ent, nadat hij in 2017 door de rechter failliet verklaard was. In 2022 zat hij hiervoor acht maanden in de gevangenis.

SNOOKER: Ronnie O’Sullivan (48) heeft zich probleemlo­os geplaatst voor de 1/8ste finales op het WK snooker. Hij won met 10-1 van de Welshman Jackson Page. In de volgende ronde wacht Ryan Day.

ROEIEN: Tim Brys (31) heeft zijn jacht op een olympisch ticket geopend met een overtuigen­de voorwedstr­ijd in de Europese olympische kwalificat­ieraces. Brys realiseerd­e de derde besttijd op zeventien skiffeurs en zit in de halve finale.

SQUASH: Zaterdag vindt in squashclub Olympia Hasselt de eindfase van het BK squash voor teams plaats. Olympia is regerend landskampi­oen bij de dames én de heren. Beiden zijn nog in de running om die titel in eigen huis te verlengen. De damesfinal­e wordt gespeeld om 14 u . De heren plaatsten zich afgelopen weekend in Bergen voor de finale na een 4-0 zege tegen Vision Roeselare. De Hasselaren nemen het in een heruitgave van de finale van vorig jaar om 16 u op tegen De Vaart Leuven. (frba)

HANDBAL: Rob Heeren en Stijn Brinks ontbreken bij Hubo Handbal in Eupen. *** Hestia Bilzen (liga 2) heeft zaterdag met een zege tegen Desselgem zekerheid over promotie naar liga 1. De titel kan ook nog maar dan moet leider Dendermond­e punten laten liggen tegen Aalst of Schoten. De Greef is er niet bij.

BASKETBAL: Hapoel Holon won met 79-94 van rode lantaarn Hapoel Beer Sheva. Hans Vanwijn kwam niet in actie. Holon staat op de vijfde plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium