Het Belang van Limburg

“Ik vlieg speciaal voor Joost naar Zweden”

- Joos Meesters, Jasper Leeten en Laurentien Adriaens

Voor de Limburgse fans van Joost Klein is het stressen. Mag hij nu meedoen in de finale of niet? “Ik hoop het, want ik vlieg nog wel naar Zweden speciaal om hem te zien”, zegt Jolien (17).

Ook voor de talrijke Limburgse fans van Joost Klein zijn het bange uren. Al zeker voor superfan Jolien Driessen (17) uit Halen. “Ik ben helemaal aan het stressen. Zaterdag vliegen mijn vader en ik naar Zweden, speciaal om Joost te zien. We hebben tickets voor de finale en ik was er heel erg naar aan het uitkijken. Ik heb zelfs geweend van geluk toen we de tickets hebben kunnen bemachtige­n. Na de halve finale hebben mijn zus en ik zitten schreeuwen van opluchting toen we Nederland hoorden afroepen.” Mocht Joost Klein toch nog (moeten) af haken, zal de ontgoochel­ing groot zijn. “We gaan sowieso naar Zweden vertrekken, maar als Joost niet optreedt, zullen er opnieuw tranen vloeien, maar dit keer van boosheid”, zegt Jolien.

Persconfer­entie

Vrijdagavo­nd was het nog onduidelij­k waarom Joost Klein afwezig bleef op de repetitie. “Tijdens de persconfer­entie na de halve finale heeft hij gereageerd op een vraag aan Israël”, zegt Jolien. “Een journalist vroeg of de Israëlisch­e zangeres niet vond dat ze anderen in gevaar bracht met haar aanwezighe­id. Haar begeleider zei dat ze daarop niet moest antwoorden en toen zei Joost: ‘Waarom niet?’ En ik zag op Tiktok dat hij deed alsof hij zich met de Nederlands­e vlag probeerde te beschermen tegen Israël. Gaat het daarover? Ik weet echt niet wat er aan de hand is.”

Jolien is al sinds 2017 grote fan van Joost Klein. “Overal waar ik kan, luister ik naar hem. In de auto, als ik paard rij, op school. Zijn optreden in de Lotto Arena was de beste avond ooit.”

Wat ze zo goed aan hem vindt? “Zijn karakter, hoe hij met muziek omgaat, hoe hij mensen samenbreng­t… Ik heb zelf een haarziekte, waardoor ik diep heb gezeten. Joost heeft me toen geholpen om happy te blijven.”

Politie voor de deur

Ook Stephanie Van den Bossche (36) uit Leopoldsbu­rg is een grote fan. “De politie heeft hier zelfs al voor de deur gestaan omdat ik zijn muziek te luid speelde”, lacht ze. “Ik hoop echt dat hij meedoet in de f inale want ik kijk hier al maanden naar uit. Eerst dacht ik nog dat hij een stunt uithaalde, maar dat begin ik toch erg te betwijfele­n.”

Jordan Thijs (24) uit Bocholt is fan sinds hij Joost in 2019 op Pukkelpop zag. “Ik kende geen enkel lied, maar hij bracht mensen samen”, zegt hij. “Hij brengt, ondanks zijn emotionele liedjes, heel veel positivite­it. Ook op het Songfestiv­al merk je dat Joost mensen wil verbinden met Europapa.”

Momenteel is Jordan samen met zijn vriendengr­oep uit Antwerpen in het Nederlands­e Nijmegen om daar de f inale van het Eurovisies­ongfestiva­l te volgen. “Als Joost wint, gaan we heel goed feesten”, klinkt het. Maar dan moet de Nederlande­r eerst wel nog de f inale halen. “Ik denk dat alle Joost- en Eurovision­fans nu hun adem inhouden en hopen op spoedige updates”, zegt Jordan.

 ?? © RL ?? Jolien vliegt speciaal voor Joost naar Malmö.
© RL Jolien vliegt speciaal voor Joost naar Malmö.
 ?? ?? Jordan (links) duimt voor Joost in Nijmegen.
Jordan (links) duimt voor Joost in Nijmegen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium