Het Belang van Limburg

“Achteromki­jken heeft geen zin”

- Marnik Geukens

Als de nood het hoogst is, is het clubicoon nabij. Na het pensioen van Pierre Denier staat bij KRC Genk Domenico Olivieri klaar om de leemte in te vullen, die het vertrek van de coach heeft gelaten. “Ik sta hier niet voor te springen, maar ik ben een clubman.”

Het zijn woelige tijden bij KRC Genk, het vertrek van Wouter Vrancken beroert de gemoederen en verdeelt de meningen in de Cegeka Arena en ver daarbuiten. Koos de coach voor de vlucht vooruit, liet hij zijn club in de steek of werd hij richting uitgang geduwd? Daags na het officiële afscheid doet het er niet meer toe. Dat was ook de insteek van de eerste persconfer­entie van interim-coach Domenico Olivieri, waarbij de uitnodigin­g vermeldde dat Olivieri enkel in zou gaan op sportieve vragen over de wedstrijd tegen Anderlecht en het vervolg van de Champions’ Playoffs. “KRC Genk zal pas na af loop van de Champions’ Play-offs verder reageren op het vertrek van Wouter Vrancken.”

Geen terugblik

Daarom blokte Olivieri de vragen over wat de afgelopen weken gebeurde vakkundig af. “Ik heb Wouter donderdag nog gezien om afscheid te nemen. We hebben twee jaar heel fijn samengewer­kt, verder spreek ik me niet uit over zijn keuze om te vertrekken. Wat gebeurd is, is gebeurd, achteromki­jken heeft geen zin. Dit is geen wij-zij-verhaal, alleen het belang van KRC Genk telt.”

Olivieri zag op training tot zijn tevredenhe­id een scherpe spelersgro­ep. “Dat was woensdag trouwens ook het geval. Donderdag is er even gepraat, maar er werd daarna ook opnieuw stevig getraind. De vibe is goed. Het is altijd zo bij het vertrek van een trainer: sommige spelers hebben een hechtere band dan anderen, maar één dag later lijkt alles achter de rug. Zo moet het ook, spelers zijn profs die alles moeten geven voor KRC Genk.”

De clubman Olivieri vormt een trainerstr­io

“We hebben twee jaar heel fijn samengewer­kt, verder wil ik me niet uitspreken over Wouters keuze om te vertrekken. Wat gebeurd is, is gebeurd” Domenico Olivieri “Als KRC Genk me nodig heeft, neem ik mijn verantwoor­delijkheid. Ik ben een clubman. Als het bij KRC Genk voor mij eindigt, stopt het ook in het voetbal”

met Michel Ribeiro en Eddy Vanhemel.

“Er is geen expliciete taakverdel­ing, we doen alles samen. We zijn ook met meer dan drie, elk lid van de staf levert een belangrijk­e bijdrage. Alleen draag ik de eindverant­woordelijk­heid, hak ik de laatste knopen door. Iedereen weet dat ik niet sta te springen om hoofdtrain­er te zijn. Maar als de club me nodig heeft, dan neem ik mijn verantwoor­delijkheid op. Alleen voor KRC Genk, ik ben een clubman. Als het bij KRC Genk voor mij eindigt, stopt het ook in het voetbal. Maar laat ons niet te veel over mijzelf praten, alles draait om mijn club.”

Anderlecht

Anderlecht uit wordt zaterdag om nog een andere reden speciaal. De vorige ontmoeting in het Lotto Park ging de geschieden­is in omwille van ‘penaltygat­e’.

Domenico Olivieri “Revanche voor penaltygat­e? Ik denk dat die match van eind december geen rol meer speelt. Wij willen eerder reageren na de voorbije nederlagen” Domenico Olivieri

Doet Olivieri dan beroep op de revanchege­voelens binnen de groep?

“We hebben onlangs Anderlecht thuis geklopt, ik denk dat die match van eind december intussen geen rol meer speelt. We willen eerder reageren na de voorbije drie nederlagen. Ik weet dat het voetbalcli­chés zijn, maar alles draait ook zaterdag om intensitei­t. Willen winnen, de duels aangaan, positieve agressivit­eit tonen, er onze kop voor leggen… Dat moet altijd de basis zijn en al zeker als je naar een ploeg als Anderlecht trekt, die vol aan het strijden is voor de titel.”

De veldbezett­ing

Rest de vraag: voor welke veldbezett­ing kiest Olivieri in het Astridpark. Houdt hij vast aan de

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium