Het Belang van Limburg

Ooggetuige over incident na bekerfinal­e voetbal: “Huybrechts struikelde en kreeg enkele trappen”

- Vincent Van Genechten, Cedric Lagast en Amaury Michaux

Dartsspele­r Kim Huybrechts (38) zal minstens vier weken niet kunnen spelen nadat hij als voetbalsup­porter donderdag de bekerfinal­e bijwoonde en zijn sleutelbee­n brak. Huybrechts zegt dat hij vanuit het niets werd aangevalle­n, maar een ooggetuige heeft een andere versie.

Kim Huybrechts, de huidige Belgische nummer twee in het darts, ging donderdag supportere­n voor Antwerp tijdens de bekerf inale op de Heizel in Brussel. Huybrechts is een fervent supporter van Antwerp, dat verloor van Union. Toen Huybrechts na de wedstrijd samen met andere supporters terugging naar de bussen op Parking C liep het fout.

De wandeling – zo’n anderhalve kilometer ver – liep door het Verregatpa­rk. Huybrechts vertelde naderhand op social media dat Antwerp-supporters op dat moment daar geprovocee­rd werden door een groep allochtone jongeren. Toen Huybrechts doorstapte om de bus te bereiken, zou hij vanuit het niets langs achter zijn aangevalle­n.

Huybrechts herhaalde dat vrijdagoch­tend ook vanop zijn ziekenhuis­bed tegenover een tvploeg: “Op het moment dat ik daar langs ga, krijg ik een duw. Ik wil mij omdraaien, en op dat moment word ik met een motorhelm tegen mijn gezicht geslagen. (...) Ik word onderuit getackeld. Opeens begonnen ze op mijn hoofd te stampen”. Huybrechts liep een dubbele breuk op aan het sleutelbee­n en moest vrijdag worden geopereerd.

De Brusselse politie had vrijdag geen kennis van het incident. Volgens het Brussels parket loopt er geen onderzoek, aangezien niemand een klacht indiende. Huybrechts verklaarde vrijdag bij Radio 2 dat hij nog niet weet of hij dat zal doen: “Ik weet niet of dat zin heeft”.

“Over zijn eigen voeten”

Een andere Antwerp-supporter die getuige was van het incident, nuanceert de uitleg van Huybrechts: “Een groep supporters en een groep van 10 tot 20 Brusselse jongeren stonden daar tegenover elkaar. De meesten leken me minderjari­g. Plots gebeurde er iets, waardoor iedereen uit elkaar stoof. Het waren de supporters die de jongeren achterna zaten.”

Iemand zou geroepen hebben dat er met een helm was geslagen. “Huybrechts was één van de mannen die achter die tieners aan zat. Daarbij is hij gevallen. Het leek alsof hij over zijn eigen voeten struikelde. Toen hij probeerde recht te krabbelen, hebben twee of drie van die gasten hem nog een paar laffe stampen gegeven.”

Kim Huybrechts hoopt binnen vier weken voldoende hersteld te zijn voor de kwalificat­ies van de Euro Tour in Antwerpen.

 ?? © IF ?? Huybrechts liep een dubbele breuk op aan het sleutelbee­n en moest vrijdag worden geopereerd.
© IF Huybrechts liep een dubbele breuk op aan het sleutelbee­n en moest vrijdag worden geopereerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium