Het Belang van Limburg

Pelt (quasi zeker?) naar tweede afdeling

- Kris Theeuwen

Voetbal Vlaanderen kan het officieel nog niet bevestigen, maar bij Esperanza Pelt zelf twijfelen ze niet meer. “Wij spelen volgend seizoen in tweede afdeling.” De fans brachten het promotiefe­estje donderdag al op gang, met een worstcases­cenario (het aantal stijgers in deze eindronde blijft afhankelij­k van de licentiedo­ssiers die nog ter discussie staan) houdt men na een feestnacht bij Pelt geen rekening.

Tien jaar na de fusie zal Esperanza Pelt wellicht dus geschieden­is schrijven. Net als Berg en Dal, dat de andere halve finale van de eindronde in derde afdeling VV won, zijn ze bij Pelt overtuigd van hun promotie naar tweede. Dat zou meteen de hoogste reeks zijn waarin de club ooit uitkwam. “Een aangename verademing”, noemde voorzitter Jan Winters dat eerder al. “Zowel voor club als voor supporters. Want na zoveel jaar in dezelfde reeks geraak je toch een beetje uitgekeken op steeds weer dezelfde clubs. En met Bocholt in de reeks staan er opnieuw enkele geladen derby’s op het menu.”

Twaalfde promotie

Voor coach Geert Van Dessel is dit zijn twaalfde (!) promotie in zijn 23 jaar als trainer. “Deze promotie schat ik hoog in. Vooral omdat we geschieden­is schrijven voor Esperanza en omdat ik de mentalitei­t hier in Pelt geweldig vind. Geen dikke nekken, maar allemaal mensen die met emotie naar het voetbal komen. Als je ziet hoe iedereen mekaar in de armen viel na de winst in Wellen. Echt schoon om te zien!”

Voor clubicoon Jan Smolders betekent dit een afscheid in schoonheid. Hij gaat volgend seizoen aan de slag als speler/hulptraine­r bij Nevok Gruitrode. Smollie was eigenlijk al gestopt, maar begon in oktober opnieuw mee te trainen en zat begin november al opnieuw in de selectie.

“Eigenlijk was het de bedoeling om bij de B-ploeg te spelen. Maar de trainer wilde me voor het A-elftal. Ik heb geprobeerd de ploeg door een moeilijke periode te helpen en dat is goed gelukt. Met een paar goede assists en toch ook een doelpuntje”, lacht Smolders.

Voldoende gewapend

Sportief verantwoor­delijke Frank Goossens maakt zich alvast sterk dat Esperanza voldoende gewapend is voor de stap hogerop. “Het leeuwendee­l van de kern blijft. Tel daar enkele versterkin­gen (Polino en Vermeiren komen over van Betekom en ook Kjell Ven is opnieuw fit, red.) bij en dan denk ik dat we een rustig seizoen tegemoet kunnen gaan.”

 ?? © FACEBOOK ESPERANZA PELT ?? Esperanza Pelt viert na de 2-5-zege bij KVK Wellen.
© FACEBOOK ESPERANZA PELT Esperanza Pelt viert na de 2-5-zege bij KVK Wellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium